Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Am fost plăcut surprinși să constatăm că elevii indieni au noțiuni solide despre alimentația sănătoasă”

Marți, în vizită la Facultatea de Protecția Mediului

,,Am fost plăcut surprinși să constatăm că elevii indieni au noțiuni solide despre alimentația sănătoasă”

Potrivit agendei, elevii indieni aflați în vizită la partenerii lor de proiect de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna" au participat, marți (8 noiembrie 2016) la work-shopul ,,Alimentul și alimentația - obiceiuri și tradiții parte componentă a unui mediu sănătosˮ, coordonat și moderat de doamna șef lucrări dr. ing Mariana Bei, organizat în cadrul Facultății de Protecția Mediului a Universității din Oradea.

Cei 15 elevi indieni de la Kulachi Hansraj Model School din New Delhi și profesorii lor, Rashmi Kathuria și Anita Chadha, au participat activ la temele dezbătute în cadrul work-shopului de către universitarii: șef lucr. dr. ing. Mariana Bei, conf. univ. dr. ing. Cristian Gabriel Domuța, șef lucr. dr. ing. Cristina Roșan, șef lucr. dr. ing. Emilia Pantea, și șef lucr. dr. Raluca Popovici, după cum urmează: șef lucr. dr. ing. Mariana Bei - Valoarea nutrițională a produselor alimentare românești; șef lucr. dr. ing. Cristina Roșan - Alimente funcționale obținute pe cale biotehnologică; șef lucr. dr. ing. Emilia Pantea - Apă - alimente - sănătate; șef lucr. dr. Raluca Popovici - Impactul alimentelor minim procesate asupra imunității; conf. univ. dr. ing. Cristian Gabriel Domuța - speaker-ul întâlnirii în limba engleză.
Gazdele și partenerii lor de proiect, cadrele universitare mai sus-menționate le-au pregătit surprize dulci (o prăjitură organică, suc natural, iaurt organic cu sos din fructe) și i-au premiat cu diplome.
,,Căldură sufletească, un pic de știință și produse organice"
L-am citat pe universitarul Cristian Gabriel Domuța. Elevii au fost primiți cu multă căldură sufletească, iar în cadrul prezentării în PowerPoint, oaspeții au fost introduși în domenii ale activității Facultății de Protecția Mediului, precum: alimentația sănătoasă-organică, obținerea de bioproduse în sistem ,,homadeˮ și impactul lor asupra imunității organismului, agricultura organică și implicațiile ei în industria alimentară, procesare de materii prime vegetale, tratarea apei și importanța ei, importanța conservării resurselor de apă ...
Cadrele universitare au dialogat în permanență cu auditoriul, prin întrebări euristice și interpretarea datelor și informațiilor prezentate în material, ajungând să afirme: ,,Am fost plăcut surprinși să constatăm că elevii indieni au noțiuni solide privind temele prezentate care au reliefat elemente comune ale ambelor culturi, constatându-se și diferențe, dar care nu sunt esențiale".
A fost un dialog constructiv, un schimb de idei.
Scopul acestor proiecte este să învățăm cu toții
Scopul acestor proiecte internaționale este unul cultural educativ, benefic tuturor partenerilor.
La final, gazdele i-au felicitat pentru vizită și pentru activitatea interactivă, premiindu-i pe elevii și profesorii din India cu diplome. (M. & D.)
Pentru mai multe poze (99 de poze), accesați Galeria foto: ,,Am fost plăcut surprinși să constatăm că elevii indieni au noțiuni solide despre alimentația sănătoasă”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:53:22 Ora de vară a Europei de Est