Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

,,Mă ofer să îndrum şi să călăuzesc poporul român către libertate”

Propunerea noastră pentru viitorul prim-ministru este Călin Georgescu

,,Mă ofer să îndrum şi să călăuzesc poporul român către libertate”

Noi, Federaţia Societatea Civilă Românească, constituită din 12 entităţi juridice reprezentative la nivel naţional care au încheiat mai multe parteneriate şi protocoale de colaborare cu ONG-uri din educaţie, sănătate, cultură, energie, diplomaţie şi din mediul de afaceri, reprezentând interesele a peste 3 milioane de cetăţeni profund nemulţumiţi de felul în care arată astăzi ţara, facem apel către clasa politică să ia în considerare propunerea societăţii civile pentru funcţia de prim-ministru al României, în persoana domnului Călin Georgescu.

Proiectul de ţară: „Hrană, apă, energie"
Este momentul trezirii conştiinţelor naţionale, iar proiectul de ţară „hrană, apă, energie", pe care domnia sa îl propune, se identifică pe deplin cu idealurile şi revendicările societăţii civile româneşti.
Prin urmare, i-am solicitat public, astăzi, 2 noiembrie 2016, în cadrul conferinţei susţinute la Universitatea Politehnica din Bucureşti să accepte propunerea noastră de a prelua guvernarea ţării, de a readuce la viaţă adevăratele valori ale neamului românesc şi de a scoate ţara din marasmul în care se află. Răspunsul domniei sale a fost ferm: „Sunt gata să fac acest lucru, ştiu ce este de făcut, am cu ce şi am cu cine. Mă ofer să îndrum şi să călăuzesc poporul român către libertate. Folosiţi-mă!"
În opinia noastră, domnul Călin Georgescu este omul cel mai potrivit pentru a strânge în jurul său toate resursele pentru realizarea reconcilierii naţionale. Proiectul de ţară cu care ni se adresează nouă, poporului român, constituie un veritabil program de guvernare.
Cerem poporului ca în vremurile actuale, în care politicienii se sfâşie între ei, să fim împreună cu toţii şi să impunem partidelor politice care se vor confrunta în alegerile din decembrie să răspundă apelului nostru de a instala la Palatul Victoria un premier patriot, unificator de forţe naţionale, cu o reputaţie morală şi profesională ireproşabilă pe plan naţional şi internaţional, emanat de societatea civilă autentic românească.
În urma discuţiilor din grupurile informale reunite într-o coaliţie a forţelor naţionale, cerem preşedintelui României să ia act de voinţa noastră în a-l desemna ca viitor prim-ministru pe domnul Călin Georgescu.
ROMÂNI, este timpul să propunem şi să susţinem NOI un premier care îşi iubeşte ţara cu adevărat!
Federaţia Societatea Civilă Românească
COALIŢIA FORŢELOR NAŢIONALE
 
O mare şansă pentru România
Am primit acest comunicat de la distinsul academician Gheorghe Păun care completează,  girează și afirmă:
Această şansă se numeşte Călin Georgescu. I-am citit cărţile, apoi l-am ascultat, de două ori chiar în Curtea de Argeş, am vorbit cu el, am vorbit şi cu alţii despre el. M-a convins, îl cred, îl susţin. Ştie ce spune şi le spune bine, profesionist-lucid, cu dragoste de neam, are un proiect de ţară, PENTRU ŢARĂ, lucru rar, dacă nu unic, în peisajul politic românesc contemporan. Revedeţi „Cumpăna României", cartea pe care a publicat-o de curând la Editura Christiana, pentru detalii, pentru argumente.
Am primit acum două zile comunicatul de presă care urmează (se găseşte şi la http://fscro.eu/comunicat-de-presa-2/). Îl reiau integral, semn că ader la el fără rezerve, şi-l propun astfel şi prietenilor revistei. Interpretaţi, vă rog, apelul ca fiind unul naţionalist, în sensul bun al cuvântului, şi nu unul politic. Timpul nu mai are răbdare, istoria ne trage de mânecă, acordându-ne (încă) o şansă. S-o folosim!
Cu speranţe, cu bune presimţiri,
Gh. Păun

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 15:06:58 Ora standard a Europei de Est