Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

A X-a ediție a Conferinței internaționale anuale de Științe Economice

Vineri și sâmbătă, în Aula Albastră a Universității Agora

A X-a ediție a Conferinței internaționale anuale de Științe Economice

Vineri, 4 noiembrie 2016, în Aula Albastră de la Universitatea Agora, a avut loc deschiderea celei de-a X-a ediții a Conferinței internaționale anuale de Științe Economice: Competitiveness and Performance in the EU Economy.

Personalități academice din țară și străinătate, reprezentanți ai mediului instituțional și de afaceri din Bihor, elevi și studenți au participat la deschiderea conferinței, fiecare având propriul crez și dorința de a fi competitivi prin ceea ce întreprindem, într-o lume marcată de o serie de evenimente atât la nivel economic, dar și în plan social și politic.
Cuvântul de deschidere al conferinței l-a avut domnul conf. univ. dr. Casian Butaci, președintele conferinței și decanul Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Agora. Domnul decan a precizat că la ediția din acest an, Universitatea Agora se bucură de prezența unui oaspete de seamă, domnul prof. univ. dr. Constantin Zaman de la Universitatea din Sorbona, Franța, pe care studenții și elevii îl vor putea urmări în cea de-a doua parte a conferinței cu o lucrare în plen. Totodată, președintele conferinței a prezentat membrii prezidiului, compus din doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu - președinte al Senatului Universității Agora, care, în deschidere a adresat un cuvânt de salut participanților, domnul prof. univ. dr. Ioan Dzițac - rectorul Universității Agora, care a felicitat organizatorii pentru longevitatea conferinței, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa - prorectorul Universității Agora, care a mulțumit tuturor celor prezenți și a precizat că astfel de evenimente se pot desfășura doar prin implicarea tuturor actorilor din regiunea noastră pentru a avea impactul dorit. Totodată a mulțumit colegilor de la Universitatea Agora, subliniind că lucrul în echipă este esențial. Alături de conducerea Universității Agora a fost prezent și domnul conf. univ. dr. Mircea Untaru - decan al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității ,,Ioan Slavici" din Timișoara, care a adresat felicitări Universității Agora pentru dorința permanentă de a fi o universitate competitivă și performantă.
În cea de-a doua parte a conferinței am audiat câteva lucrări în plen; domnul prof. univ. dr. Constantin Zaman a reușit să capteze atenția auditoriului cu o temă extrem de interesantă și actuală: ,,Ce beneficii are România după 10 ani de aderare la UE?" Doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu a prezentat ,,Câteva consecințe ale unor comportamente comunicaționale în societatea informațională". Studenții și elevii au putut descoperi noile forme de comunicare care ne guvernează din ce în ce mai mult pe toți. Domnul rector, prof. univ. dr. Ioan Dzitac, a evidențiat beneficiile unei conferințe, organizate pentru a aduce plus valoare celor prezenți prin informațiile dobândite și prin specialiștii prezenți. Doamna prorector, conf. univ. dr. Gabriela Bologa, a prezentat o serie de aspecte legate de etica la nivelul unei organizații, tema fiind una de actualitate și suscitând interes. Lucrările în plen s-au încheiat cu prezentarea domnului conf. univ. dr. Casian Butaci. Domnia sa a abordat o temă referitoare la internaționalizarea învățământului superior, temă care a reușit să capteze atenția studenților, dar și a liceenilor prezenți pe care ni-i dorim în viitor studenți ai Universității Agora.
Conferința a continuat și sâmbătă, 5 noiembrie, cu lucrări pe secțiuni.
Conf. univ. dr. Gabriela Bologa,
prorector al Universității Agora
Pentru mai multe poze (99 de poze), accesați Galeria foto: A X-a ediție a Conferinței internaționale anuale de Științe Economice.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:29:32 Ora standard a Europei de Est