Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Programul lunii noiembrie 2016

Toate drumurile duc la Teatrul ,,Regina Maria”

Programul lunii noiembrie 2016

Toamna se înmulţesc motivele pentru care să veniţi la teatru! Luna noiembrie adună pe scena Teatrului ,,Regina Maria" rodul unor stagiuni bogate şi vă invită să vă bucuraţi de spectacole variate, care pot satisface nevoia fiecăruia de comedie, dramă sau de tragedie.

Noiembrie teatral începe cu o poveste înduioşătoare, presărată cu momente de umor, despre nişte animăluţe care oferă o lecţie de umanitate celor care s-au pierdut în iureşul vieţii şi au uitat să mai fie oameni. „O poveste foarte simplă", de Maria Lado, regia Elvira Rîmbu - joi, 3 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Arcadia.
Duminică, 6 noiembrie, de la ora 11.00, la Sala Studio Arcadia, „Omuleţ" îi invită pe cei mai mici dintre spectatori să înveţe, prin intermediul teatrului, care sunt componentele corpului uman şi ce funcţie are fiecare dintre acestea.
Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia, copiii sunt poftiţi să păşească pe minunatul tărâm al poveştilor româneşti, prin spectacolul „Capra cu trei iezi", adaptare după Ion Creangă, regia Daniel Vulcu. Însă, dacă îşi imaginează cineva că ştie deja tot ceea ce întâmplă în poveste, se înşeală. Pentru a vă convinge, haideţi la teatru!
Miercuri, 16 noiembrie, de la ora 19.00, sunteţi poftiţi la cabaret! Nu orice cabaret, ci la „Cabaretul Dada", de Matei Vișniec, regia Anca Bradu. Un spectacol în care lumea cabaretului, războiul şi revoluţia îşi găsesc un limbaj comun: teatrul. Un joc stilistic extraordinar care va avea două efecte contrare asupra spectatorului: amuzamentul prin muzică, dans, măşti, absurdul situaţiilor, dar şi conştientizarea consecinţelor pe care Primului Război Mondial le-a avut asupra fiecărui aspect al umanității. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!
Vineri, 18 noiembrie, de la ora 17.00, la Sala Studio Arcadia, se deschid porţile universului teatral pentru cei mai mititei spectatori, copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani, prin spectacolul „MIC SAU MARE?", regizat de Nagy Viktoria.
Duminică, 20 noiembrie, ora 11.00, la Sala Arcadia, haideţi să-i ajutăm pe „Hansel şi Gretel" să găsească drumul spre casă şi să o învingă pe vrăjitoarea cu casă de turtă dulce.  
Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare vă invităm  să vă bucuraţi de comedia vremurilor noastre: spectacolul „Domnul Jurdan", o rescriere dramatică după comedia „Burghezul Gentilom", de Jean Baptiste Poquelin Molière şi după „Jourdain cel scrântit", de Mihail Bulgakov, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză.
Joi, 24 noiembrie, ora de la ora 19.00, tot la Sala Mare, sunteţi aşteptaţi la „Audiția", de Alexandr Galin, regia Mircea Cornișteanu, o tragi-comedie care prezintă povestea a şase femei ce se lasă seduse de mirajul unei vieţi mai bune în străinătate.
Luni, 28 noiembrie, ora 19.00, la Sala Mare vă invităm la „Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas", de Dennis Kelly, regia Bobi Pricop - un spectacol despre consecinţele pe care corupţia şi minciuna le au asupra spiritului uman şi despre cum pot să transforme acestea un om integru într-un oligarh corupt şi lipsit de scrupule. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!
Luna noiembrie lasă cortina să cadă după spectacolul „Cheia", de András Forgách, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, care se va juca marţi, 29 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!
Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului, de luni până vinery, în intervalul orar 10.00 - 19.00, iar în weekend între orele 10.00-13.00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.
De asemenea, vă anunţăm că după începerea spectacolului accesul în sală este permis doar în pauză, iar valabilitatea locului se pierde.
Vă aşteptăm la teatru!
Florina Dometi,
secretar literar

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:39:38 Ora standard a Europei de Est