Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Școala altfel” la Primăria Oradea

Uniunea Femeilor organizează

,,Școala altfel” la Primăria Oradea

Primăria Oradea a fost luni și marți (31 oct., 1 nov. 2016) gazda evenimentului ,,Şcoala altfel", program organizat de Uniunea Femeilor sub sloganul ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun".

Peste 150 de elevi de la liceele Mihai Eminescu, Aurel Lazăr, Lucian Blaga şi Colegiul Transilvania au participat în sala mare a Primăriei la o serie de activităţi precum o masă rotundă cu tema ,,Ştiu să fiu un cetăţean informat, activ, responsabil?", un concurs de cultură generală şi o dezbatere pe tema antreprenoriatului, cu invitaţi din domeniile IT, jurnalism, sport, administraţie, servicii, construcţii, arhitectură.
,,Propunem anul acesta un alt mod de abordare a proiectului Şcoala altfel, şi anume vom încerca să-i facem pe tineri să înţeleagă că prin bunătate, toleranţă, bună comunicare şi rugăciune putem trăi în armonie unii cu alţii. În aceste zile de ,,şcoală altfel" elevii vor avea tangenţă cu realităţile concrete de dincolo de porţile şcolii, vor avea ocazia să cunoască instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi pe reprezentanţii acestora, oameni care au avut succes în activităţile lor", a subliniat profesorul Ana Pop, preşedinte al Uniunii Femeilor Bihor.
În deschiderea evenimentului, doamna Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, le-a vorbit participanţilor despre activitatea administraţiei locale şi despre proiectele municipalităţii:
,,Avem un oraş frumos cu care ne mândrim. Am implementat proiecte europene cu o valoare de peste 200 de milioane de euro şi astfel Oradea s-a clasat pe locul doi în ţară în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene. Avem în continuare proiecte ambiţioase pe care dorim să le realizăm în domenii precum infrastructura şi arhitectura, ne dorim să continuăm reabilitarea clădirilor din zona centrală şi să dăm o nouă faţă centrului istoric, vom continua dezvoltarea economică a oraşului şi ne dorim să atragem tot mai mulţi turişti. Am convingerea că puteţi fi partenerii noştri în implementarea unor proiecte importante pentru oraşul nostru şi în promovarea Oradiei", a declarat Anca Grama, care i-a invitat pe liceeni şi profesori să viziteze şi obiectivele turistice din oraş, respectiv: Cetatea Oradea, Sinagoga Zion şi Casa Darvas-La Roche, care va deveni primul muzeu Art Nouveau din România.
Dezbaterile au fost interactive, iar cei prezenţi au fost interesaţi de informaţiile furnizate de invitaţii evenimentului, printre care s-au numărat artistul plastic Anca Popescu, poeta Mihaela Dindelegan, actorul Emil Sauciuc, jurnalistul Dinicu Braghină, arhitectul Cristian Puşcaş, antreprenorul Sorina Bradea şi alţi profesori de la şcolile din Oradea. Invitaţii au împărtăşit şi ei din experienţele proprii de viaţă şi activitate profesională şi i-au îndrumat pe elevi să fie dinamici, bine pregătiţi şi să-şi aleagă cu responsabilitate profesia.
Programul ,,Şcoala altfel" organizat de Uniunea Femeilor Bihor continuă miercuri la Sala ,,Florica Ungur", cu invitaţi din lumea culturală şi din domeniile sănătate şi estetică, la o prezentare cu tema ,,Om sănătos, om frumos", dedicată elevilor care s-au înscris la acest proiect. (B.P.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:46:49 Ora de vară a Europei de Est