Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Bogățiile toamnei", ediţia a IX-a

Ecouri la Festivalul - Concurs Cultural Internațional

„Bogățiile toamnei", ediţia a IX-a

Ca în fiecare an C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd a onorat invitația pe care C.S.E.I. Nr. 1 Oradea a adresat-o instituțiilor de învățământ de a „culege" împreună roadele toamnei, în data de 27.10.2017, în cadrul celor trei secțiuni ale festivalului Bogățiile toamnei cuprins în C.A.E.R.I., pentru învăţământul special respectiv pentru învăţământul special integrat.

Prima dintre ele a fost Teatru carnaval - pe scenă (teatru/paradă de măşti, muzică, dans) - pe scenă. La aceasta au participat opt elevi, coordonați de profesoarele: Otilia Urs, Florica Mihuț și Laura Petruț. Jurizarea secțiunii a fost realizată de o echipă formată din cinci persoane desemnate de către coordonatorii de proiect, evaluând după următoarele criterii: adecvarea conținutului la tema festivalului; creativitatea în realizarea costumației / recuzitei; prezență scenică; încadrare în timpul specificat (maximum 10 minute).
La cea de a doua secțiune Workshop, au participat patru elevi, coordonați de profesor psihopedagog Lucia Romanschi și psiholog Alin Crețu. În perioada în care juriul a evaluat lucrările participante la componentele 1 și 3 ale concursului membrii echipei de proiect au organizat workshop-ul. Folosindu-se de instrumentele și materialele puse la dispoziție, echipajele au realizat pe loc într-un interval de o oră. La final toate echipajele au expus lucrările care au fost jurizate după următoarele criterii: adecvarea conținutului lucrării la tema dată; creativitate și originalitate; utilizarea a mai mult de 50 % din materialele puse la dispoziție; folosirea unor tehnici diverse.
A treia secțiune a fost Artă și meșteșuguri - expoziție (picturi, desene, colaje, obiecte decorative, obiecte 3D, machete). Elevii au fost coordonați de profesoara Mărioara Cipleu. După desfășurarea etapei locale/județene și jurizarea lucrărilor realizate de elevii coordonați de către profesori, lucrările premiate cu locul I, II și III pe fiecare ciclu de învățământ au fost expediate instituției coordonatoare - C.Ș.E.I. Nr. 1 Oradea, respectiv coordonatorilor de proiect. Activitatea principală a concursului s-a desfăşurat la sediul Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr.1 Oradea printr-o expoziție cu desene/colaje/machete 3 D cu tema: ,,Bogățiile toamnei". Au putut fi utilizate diferite tehnici de lucru la alegere. Evaluarea lucrările a fost făcută după următoarele criterii: adecvarea conținutului lucrării la tema festivalului; creativitatea și originalitatea; folosirea unor tehnici diverse; aspectul îngrijit al lucrării.
La fiecare dintre cele trei secțiuni, elevii și profesorii C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd coordonați de psihologul Alin Crețu au obținut câte un onorant loc trei, din totalul de 42 de instituții participante.
Vor fi organizate expoziții mobile la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea și Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai" Oradea, iar la cerere în unele din instituțiile partenere din afara județului.
Alin Crețu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Bogățiile toamnei”, ediţia a IX-a.

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:15:33 Ora de vară a Europei de Est