Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Promovarea obiectivelor turistice din Oradea prin intermediul proiectului Ghid Local

Miercuri, începe

Promovarea obiectivelor turistice din Oradea prin intermediul proiectului Ghid Local

Fundaţia pentru Protejarea Monumentelor Istorice din judeţul Bihor va începe miercuri, 2 noiembrie 2016, ora 17.00 (la conferința de presă), demersurile strategice de promovare a obiectivelor turistice din oraș prin intermediul proiectului Ghid Local Oradea.

Un proiect despre și pentru orașele din România, Ghid Local a dezvoltat în ultimii ani o serie de concepte foarte eficiente și inovative de promovare culturală, turistică și comercială, la nivel național. Prezent în Oradea începând cu luna aprilie 2016, Ghid Local Oradea promovează locuri deosebite, oameni valoroși și inițiative ce susțin dezvoltarea locală.
Pe lângă platforma online și comunitatea activă de pe rețelele de socializare online, Ghid Local promovează obiectivele turistice, culturale și comerciale prin intermediul:
- revistei City Guide Oradea și a hărții tipărite a orașului (revista City Guide și harta orașului se tipăresc în câte 5.000 de exemplare, o dată la două luni și se distribuie gratuit turiștilor și localnicilor);
- cardului Top City Card și a aplicației Top City Card - Guide (iOS, Android).
În cadrul conferinței, se va explica strategia de dezvoltare a proiectului pe plan local, fiind aduse în discuție modalitățile prin care Oradea va fi promovată atât la nivel local, cât și la nivel național. În acest sens, vor fi prezentate primele obiective turistice din Oradea care vor fi promovate în cadrul proiectului Ghid Local. Discuțiile vor fi însoțite de o prezentare live a modului de funcționare a aplicației Top City Card - Guide.
Top City Card este un card de recomandări turistice, culturale și comerciale, prin intermediul căruia deținătorii acestuia pot beneficia de numeroase reduceri și gratuități la sute de parteneri din toată țara, precum și de ghidaj gratuit la obiective de interes. Cardul, alături de aplicația Top City Card - Guide (iOS, Android), îndeplinește în mod inedit trei funcții: recomandări locuri deosebite; beneficii city card (reduceri și gratuități) și ghidaj turistic (imagini, text & audio)
Puteți urmări în acest video modul de funcționare a aplicației, în urma implementării proiectului la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.
Proiectul City Card a fost dezvoltat în colaborare cu Banca Comercială Română și a pornit din dorința de a resuscita turismul intern. După lansarea ineditului concept la Cluj-Napoca în anul 2015, urmată de lansarea aplicației și a ghidajului interactiv la Cetatea Devei în aprilie 2016, este momentul ca Oradea să beneficieze de o promovare pe măsura locurilor deosebite care îi fac cinste.
Putem prin intermediul tehnologiilor inovative să aducem cultura și poveștile locurilor deosebite aflate în jurul nostru mai aproape de oameni.
De menționat e faptul că la nivel național, proiectul City Card, fiind dezvoltat alături de BCR, înglobează un număr de peste 140.000 de deținători de carduri la ora actuală. Sunt oameni care au posibilitatea de a descoperi frumusețile unui oraș precum Oradea într-un mod interactiv și dinamic.
La conferința de presă vor lua cuvântul: Angela Lupşea, director executiv al Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor, despre importanța promovării obiectivelor turistice și a instituțiilor culturale și avantajul pe care acest proiect îl aduce pentru locațiile: Casa Darvas-La Roche, Sinagoga Neologă Zion și Turnul Primăriei. Sergiu Penciu, reprezentant BCR, despre implicarea Băncii Comerciale Române în acest proiect. Adela Crișan, reprezentant franciza Ghid Local;  Alexandru Ion, coordonator Ghid Local Oradea.
Alexandru Ion 
Ghid Local Oradea

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:26:45 Ora de vară a Europei de Est