Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

,,Ne dați ori nu ne dați”

Mesajul transmis astăzi de micii agoriști, în prag de Halloween

,,Ne dați ori nu ne dați”

Halloween-ul este una dintre cele mai vechi sărbători, originile ei găsindu-se cu mii de ani în urmă. Sărbătoarea pe care o cunoaștem sub numele de Halloween a fost influențată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi.

În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era Festivalul de la Samhain, iar la creștini Sărbătoarea Tuturor Sfinților sau a Tuturor Sufletelor.
 Halloween-ul pe care americanii îl sărbătoresc în zilele noastre include toate aceste influențe. În fapt, cuvântul Halloween își are originea în Biserica Catolică. Pe 1 noiembrie, catolicii sărbătoresc „Ziua tuturor sfinților", „All Saints Day" sau „All Hollows Day". Însă sărbătoarea în sine, 31 octombrie, este încă de pe vremea vechilor celți, care sărbătoreau Anul Nou la această dată. Poporul celt credea ca la această dată toate legile timpului și ale spațiului erau anulate, permițând astfel tuturor spiritelor să se întoarcă printre cei vii.
 Astăzi, vineri, 28 octombrie 2016, la Școala Gimnazială Internațională Agora, elevii s-au pregătit din nou, cu mic cu mare, sub îndrumarea cadrelor didactice, pentru această zi, devenită tradiție în școală, datorită curriculei internaționale pe care aceștia o studiază. Astfel, ei s-au costumat în diferite personaje de poveste sau din filme, folosind costume proprii sau închiriate, accesorii din recuzita actorilor,  au desenat, au decupat, și-au confecționat măști, iar mai apoi au mers la colindat prin școală, primind din partea personalului nedidactic si auxiliar multe dulciuri și băuturi răcoritoare. În premieră, în acest an școlar, au participat și copilașii de la Grădinița Internațională Agora, care au fost solidari cu copiii mai mari, purtând măști reprezentative.
La finalul activității, toți copiii au ieșit în curtea școlii pentru o sesiune foto și pentru a împărtăși fiecare câte puțin din trăirea personajului pe care l-au interpretat.
Consilier educativ,
prof. Pașca Laura
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Ne dați ori nu ne dați”.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:59:54 Ora standard a Europei de Est