Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Bucătăria veselă”, la grupa ciupercuțelor

Joi, la Grădinița Nr. 31

,,Bucătăria veselă”, la grupa ciupercuțelor

Sub genericul ,,Trăiește, cultivă și promovează bucuria unui timp de calitate ca bucurie a creșterii personale" (îndemn adresat de către d-na inspector general Viorica Preda prin Scrisoarea metodică), preșcolarii din grupa mijlocie au demonstrat joi (27 octombrie 2016) că ,,viața are prioritate".

Și că pentru aceasta trebuie să fim veseli, harnici, să facem mișcare și să ne bucurăm din plin de bogățiile toamnei (legume de tot felul); în prezența unei asistențe numeroase (părinți, bunici, bucătărese, îngrijitoare, asistentă medicală...) copiii, coordonați de prof. Petrica Lidia și edu. Nistor Ioana, au pus murături asortate în borcane după o rețetă adusă de bunica Olimpia, moștenită de la mama ei. Motivul? Trebuie să păstrăm tradiția, să învățăm că timpul are valoare și că trebuie să acordăm atenție fiecărei activități.
Prin aceste activități cu porțile deschise părinților, aceștia au posibilitatea să-și cunoască mai bine copilul, să observe un mod de organizare a timpului și a spațiului pentru copil, să desfășoare activități comune într-un mediu cald și primitor, îndrăgit de copii.
Acum, borcanele cu murături stau frumos orânduite pe raft în cămara grădiniței până la început de decembrie, când vom desfășura centre de creație pentru cei mari și cei mici, când vom picta suport de lumânare pentru Seara de Crăciun și când vom organiza o tombolă și o mini licitație pentru borcanele cu murături spre a valoriza activitatea de joi, intitulată ,,Bucătăria veselă". Banii adunați (dezvoltarea antreprenoriatului) îi vom investi într-o altă activitate. Tot prin acea Scrisoare metodică, dna inspector general Viorica Preda ne-a mai adresat un îndemn: ,,Nu pierde nimic din frumusețea unui nor, doar pentru faptul că ploaia îți pare rece și tocmai ți-a stricat pantofii noi!"
Ieri chiar mi-am amintit acest lucru când am mers să cumpăr legumele pentru murături și când ploua mi-a ,,botezat" cizmele noi; asta nu m-a împiedicat să zâmbesc și să le spun vânzătorilor din piață despre activitatea noastră. Consecința? Ne-au sponsorizat cu toate gogonelele pentru murături. Ce gest, câtă mărinimie! În numele copiilor, vă mulțumim pentru generozitate! Am pus murăturile sub privirea și cu ajutorul părinților, care ne-au sponsorizat cu condimente și borcane.
Vă mulțumim, copii frumoși și părinți minunați! Mulțumim colectivului grădiniței (profesor coordonator Fărăianu Nicoleta, administrator Popa Floare, bucătărese Petricău Ileana și Bar Elena, îngrijitoare Moțiu Maria, asist. medicală Chirilă Dorina).
Prof. Lidia Petrica
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Bucătăria veselă”, la grupa ciupercuțelor.

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 06:01:54 Ora de vară a Europei de Est