Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

STAY AT SCHOOL, YOUR JOB WILL BE COOL!

Erasmus+

STAY AT SCHOOL, YOUR JOB WILL BE COOL!

Indiferent de system, valoarea muncii trebuie să reziste. Școala este chemată să asigure prin educație cheia succesului, să-i îndemne pe elevi să devină mai buni, să conștientizeze care sunt posibilitățile pe care aceasta le poate aduce în viața lor.

Rezultatele muncii dascălilor, mândri de menirea lor, n-au întârziat să se arate: premii și diplome, locuri în universități prestigioase din lume, dovedind respect pentru cultura noastră.
Dacă până de curând școala a înregistrat succese în tehnologia informațională și de comunicare, atenția și interesul se îndreaptă acum spre o latură sensibilă a educației.
Este meritul echipei de proiect de la C.N. ,,Avram Iancu" Ștei, care a lansat vineri, 21 octombrie 2016, în cadrul săptămânii ,,Școala altfel", proiectul ,,STAY AT SCHOOL, YOUR JOB WILL BE COOL!", proiect de parteneriat strategic pentru educație școlară (Cristian Andru - responsabil de proiecte, Emanuel Coroiu - responsabil financiar, consilier școlar, Andreea Dumbravă - responsabil cu materialele didactice și psiho-pedagogice, Adela Bara - responsabil IT, Alina Niculae - responsabil cu promovarea și diseminarea proiectului, Cornelia Frai - responsabil cu pregătirea lingvistică și culturală); partenerii noștri de proiect sunt: Spojena skola internatna Zdana din  Slovacia; Zespol Szkol Integracyjnych w Radomiu din Polonia și Zakladni skola logopedicka s.r.o. din Republica Cehă.
Acest proiect este rezultatul preocupărilor pornind de la simple activități de grup imaginare și culminând cu lansarea propriu-zisă.
Este bucuria de a dărui, care are ca scop să-i inspire pe copii să învețe pentru a deveni ce-și doresc în viață.
Între obiectivele proiectului se înscriu: prevenirea abandonului școlar pentru elevii dezavantajați și cei cu cerințe educaționale speciale din țările Europei Centrale; dezvoltarea metodelor de predare interdisciplinare care descoperă și stimulează potențialul creativ și de adaptare a tinerilor vizați și le dezvoltă competențele - cheie (comunicare, IT, realizare de produse de artizanat, teatru).
Proiectul este unic din punctul de vedere al complexității și combină competențe diferite care vor fi transmise în timpul celor patru întâlniri internaționale, astfel: modul A: Competențe de comunicare - atelier centrat pe abilități de comunicare (Cehia); modul B: Competențe practice - atelier centrat pe abilități practice, lucru manual (Polonia); modul C: Competențe digitale - atelier centrat pe abilități digitale de bază (România); modul D: Competențe de exprimare culturală - atelier centrat pe terapia prin teatru (Slovacia).
Perioadele de vizite interșcolare sunt: întâlniri transnaționale (doar între profesori): în Slovacia - septembrie 2016 și în Polonia - iunie 2018; activități de învățare (profesori și elevi): în Polonia - noiembrie 2016;  România - aprilie 2017;  Cehia - decembrie 2017; Slovacia - aprilie 2018.
 Actualul proiect a fost lansat din convingerea de a oferi un echilibru între stilul de învățare, comportamentul, interesele și preocupările elevilor. Echipa de proiect își propune, în limita timpului, activități diverse pentru mai multe șanse de socializare, de câștigare a încrederii în sine.
Fie ca munca să le aducă tuturor colaboratorilor proiectului satisfacții, bucurii, succes deplin întărind încă o dată convingerea că fiecare copil trebuie educat și iubit!
Prof. Petronela Heredea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:12:27 Ora de vară a Europei de Est