Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

,,Lecția deschisă” a agoriștilor, prezentată ambasadorului SUA, Excelența Sa Hans Klemm

Vineri, la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai”

,,Lecția deschisă” a agoriștilor, prezentată ambasadorului SUA, Excelența Sa Hans Klemm

Vineri, 21 octombrie 2016, Excelența Sa Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, a inaugurat la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai" din Oradea American Shelf (Raftul american cu cărți donate Bibliotecii).

În întâmpinarea Excelenței Sale au venit și elevi de la Școala Gimnazială Internațională Agora, însoțiți de prof. Crina Miere și Diana Balaj.
,,Lucrul cel mai important este să nu încetezi să pui întrebări. Curiozitatea are propria rațiune de a exista" - Albert Einstein
În spiritul celor susținute de Einstein, agoriștii orădeni și-au adaptat modul de a privi și trata lucrurile în singura școală internațională din județul Bihor.
După inaugurarea American Shelf, agoriștii s-au retras în Secția de copii și tineret, unde i-au pregătit înaltului oaspete o surpriză: sub forma unui joc de rol, dna profesor Crina Miere și patru agoriști (Alexandru Riccio, Amalia Socaciu, Alex Joldoș și Paul Barbur) i-au prezentat Excelenței Sale cele patru tipuri de temperament ale personalității: coleric, sangvinic, flegmatic și melancolic.
,,Prin comportamentul lor specific în scurta piesă susținută, s-au observat tipurile de temperament studiate, iar prin activitatea interactivă, toți ceilalți agoriști prezenți au dezvăluit din informațiile dobândite la această lecție despre neuroni, creier, tipurile de memorie și emoții, despre inteligențele multiple, după care funcționează și școala noastră", a precizat doamna profesor Crina Miere. Pe baza unor materiale didactice, prin dialog euristic, copiii agoriști au oferit o adevărată  ,,lecție deschisă" ambasadorului american, dezvăluind din cunoștințele (curiozitățile) unității de învățare (din curricula internațională). Se spune că toate capilarele din corpul nostru dacă s-ar uni, puse cap la cap, ar putea face înconjurul Pământului de patru ori; creierul uman are dimensiunea unui grapefruit, dar că se poate trăi și cu jumătate de creier; în consistența sa, creierul conține 60 la sută grăsime; neuronii încep să se dezvolte în organismul uman aflat în formare de la vârsta de patru luni; pe minut se formează circa 250 de mii de neuroni până se ajunge la cei 100 de miliarde de neuroni.
În atitudinea lor, copiii s-au dovedit dezinvolți, bucuroși de întâlnirea istorică, fără inhibiții și complexe, cu poftă de comunicare. Excelența Sa Hans Klemm i-a întrebat pe câțiva din ce țări provin și cum se simt în Oradea...
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Lecția deschisă” a agoriștilor, prezentată ambasadorului SUA, Excelența Sa Hans Klemm.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:57:30 Ora standard a Europei de Est