Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane

18 Octombrie

Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane

În perioada 17 - 23 octombrie 2016, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) implementează campania naţională ,,Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane", ce constă într-o serie de evenimente dedicate marcării zilei de 18 Octombrie - Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

Sub sloganul „Traficul de persoane poate fi prevenit!", specialiştii A.N.I.T.P. Oradea vor participa la întâlniri directe cu reprezentanţii unor instituţii şi organizaţii care activează în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, cu tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani, cât şi cu reprezentanţi ai publicului larg.
Cu acest prilej, A.N.I.T.P. anunţă şi rezultatele campaniei online de informare şi sensibilizare cu privire la victimele traficului de minori în vederea exploatării prin muncă „Mânuţe fericite, NU mânuţe chinuite!", derulată în parteneriat cu Asociaţia „Telefonul Copilului" (ATC), în perioada 16.06.2016-16.09.2016.
Mesajele campaniei au fost afişate de peste 160.000 de ori, în conturile a peste 86.000 de persoane, implicând activ peste 4.000 de utilizatori. Acestea au atras peste 1.600 de aprecieri, 1.030 de distribuiri şi 85 de comentarii.
Titularii celor mai creative comentarii au primit: diplome de merit, diplome onorifice şi mesaje personalizate de multumire.
În acest context, la nivelul Centrului Regional Oradea se vor desfăşura activităţi de informare şi prevenire în centrele D.G.A.S.P.C. Bihor: Centrul de Plasament nr. 2 din Oradea, la Modulul „Casa Noastră", Modulul „Steaua Norocoasă", Centrul de Plasament Oradea, Casa „Frankfurt", Casa „Dacia" şi Centrul rezidenţial de asistenţă şi reintegrare socială pentru persoane fără adăpost. De asemenea se vor desfăşura activităţi în şcoli, respectiv în: Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi" Oradea, Liceul Tehnologic Sanitar Oradea, Liceul cu Program Sportiv Oradea, Şcoala din Sântandrei, Şcoala din Lăzăreni, Liceul din Tinca, Şcoala privată din cartierul rromilor din Tinca, Şcoala din Hidişelul de Sus şi Şcoala din Girişul de Criş.
În perioada 17- 23 octombrie 2016 vor avea loc şi două campanii online pe Facebook „Află mai multe - protejează-te!" şi „Nu închide ochii!" iniţiate de partenerul nostru Fundaţia „People to people" Oradea. Aceste activităţi se vor derula cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor - Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, D.G.A.S.P.C. Bihor, Fundaţia Lampas Oradea şi Fundaţia „People to people" Oradea.
Informaţii de background
În contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane a organizat, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, numeroase campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.
Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este coordonator naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.
Cheţan Denisa,
inspector de specialitate

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:17:22 Ora de vară a Europei de Est