Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Eveniment caritabil ,,Art up!''

În weekend-ul 15 -16 octombrie

Eveniment caritabil ,,Art up!''

În weekend-ul 15-16 octombrie2016, a avut loc evenimentul caritabil ,,Art up!" organizat de clubul Leo ,,Black Eagle'' Oradea în parteneriat cu Moszkva Cafe.

Festivalul de creaţie sub formă de concurs a cuprins următoarele cinci categorii: pictură, design vestimentar, creație literară, teatru și fotografie.
1) Pictură (coordonator categorie: Mărcuș Andra)
Această secțiune s-a desfășurat sâmbătă, între orele 14.30-18.00.
Juriul a fost format din: prof. Derecichei Claudia, prof. Romocean Carmen și Sălăgean Horea, ei fiind cei care au stabilit tema de la baza tuturor lucrărilor realizate de concurenți: ,,Mască, dualitate"
Câștigătorii acestei categorii au fost: loc. I - Ungur Oana, loc.II - Mladin Diana, loc. 3 - Bilbart Andrei,
mențiuni - Ciclic Diana, Mardale Andrada şi Birou Mihai
2) Design vestimentar (coordonator categorie: Cărăvan Mara)
Această secțiune s-a desfășurat sâmbătă,între orele 14.30-18.00.
Juriul a fost format din Breteanu Cristina, Duma Larisa și Judea Amalia, care au stabilit tema de la baza tuturor lucrărilor realizate de concurenți: ,,Oradea Streetview".
Câștigătorii acestei categorii sunt: loc. I - Tapaszi Kinga, loc. 2 - Ghiață  Vanessa
loc. 3 - Paşcalău Raul                     
3) Creație literară (coordonator categorie: Ciortin Patricia)
Această secțiune s-a desfășurat sâmbătă între orele 14.30-18.00.
Juriul a fost format din: Mihok Tamas, prof. Tanc Mirela Gabriela și Ursente A. Tudor. Seria de teme pe baza cărora concurenții au avut de elaborat un text literar a fost „înstrăinare/ însingurare/ emigrare/ exil/ nostalgie/ distanță".
Câștigătorii acestei categorii sunt: premiul I: Teodora Necula cu textul în proză „Mort"; premiul II: Silviu Țeposu cu textul în proză „Fugitiv", premiul III: Anisia Maci cu textul în proză „Exilată din propriul corp", mențiune: Iaz Andrei cu textul în versuri „Călătoria fără sfârșit"
4) Teatru (coordonator categorie: Rîmbu Renata)
Această secțiune s-a desfășurat duminică, între orele 14.00 - 15.30.
Juriul a fost format din îndrăgiții actori: Rîmbu Elvira, Rusu Alexandru și Gherdan Mihaela. Tema care a stat la baza scenetelor a fost ,,Intrigă și iubire".
Câștigătorii acestei categorii sunt: loc. I: Vidican Elena, Blidar Horia, Vesa George, Iluţa Giulia; loc. II: Raita Cosmin, Marian Daria, Panţel Eliza, Bonatiu Viviana; loc. III: Popa Rebeca, Curta Mihnea, Paul Ariana, Puşcău Maria
5) Fotografie (coordonator categorie: Trandafir Alex)
Această secțiune s-a desfășurat duminică, între orele 14.00 - 18.00.
Juriul a fost format din următorii: Pop D. Ovi, Rusu Adela, Bondar Andrei și Sava Ionuț. Tema aleasă de cei 4 a fost ,,Reflexii".
Câștigătorii acestei categorii sunt: loc. I - Cherecheș Raul, loc. II - Chiș Dan, loc. III - Moraru Vlad
Loc. IV - Dan Mihai și Deme Jozsef, loc. V - Dănilă Camelia
Dorim să mulțumim în mod special sponsorilor și partenerilor, fără de care prima ediție a evenimentului ,,Art Up!" nu ar fi fost posibilă! Mulțumim că ați crezut în noi și în evenimentul nostru! Înseamnă mult!
Moszkva Cafe - Mulțumim Fatima Paczkan, Arpad Schmieder și George Staicu! Ei au crezut în noi, ne-au susținut, au fost mereu acolo! În plus, ne-au pus la dispoziție spațiul pentru desfășurarea evenimentului și ne-au sponsorizat cu cinci vouchere în valoare de 30 de lei, cu scopul de a fi oferite ca premii!
Panic Room ne-au sponsorizat cu cinci vouchere de reducere, cu scopul de a fi oferite ca premii!
Lions Oradea 22 ne-au sprijinit financiar, bani îndreptați toți spre talentații câștigători!
Old Mill ne-au sprijinit financiar, bani îndreptați toți spre talentații câștigători!
TehnoPrint - Așa oameni, mai rar! Cei de la TehnoPrint ne-au sponsorizat toate materialele necesare pentru categoriile ,,pictură" și ,,design vestimentar". Mulțumim din suflet!
Cinema Palace ne-au acordat șase bilete la film, cu scopul de a fi oferite ca premii!
Pizzeria Due Fratelli ne-au sponsorizat cu două piadine, pe care le-am oferit ca premiu!
În urma acestui eveniment s-au strâns 1.350 de lei, suma va fi folosită în scopul oferirii de alimente persoanelor defavorizate.
Vă mulțumim tuturor!
Patricia Pelea

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 15:07:34 Ora standard a Europei de Est