Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primăria Oradea a premiat 43 de olimpici naționali orădeni și profesorii îndrumători

Ieri, de Ziua Oradiei, potrivit tradiției

Primăria Oradea a premiat 43 de olimpici naționali orădeni și profesorii îndrumători

De câțiva ani, Consiliul Local și Primăria Oradea premiază de Ziua Oradiei cei mai buni elevi orădeni care în anul în curs au obținut premii și mențiuni la olimpiadele școlare, etapa națională, precum și profesorii care i-au îndrumat.

Domnul primar, ing. Ilie Bolojan, i-a felicitat pe cei 43 de olimpicii naționali și pe profesorii care i-au condus la obținerea acestor rezultate, iar cei doi viceprimari, Mircea Mălan și Florin Birta, le-au înmânat diplomele și câte 600 de lei. ,,Fără mentori, niciodată nu va fi performanță", a apreciat dl primar. Domnia sa și-ar dori ca acești elevi performeri să rămână să studieze și să muncească în Oradea pentru dezvoltarea municipiului, iar dacă vor pleca să-și amintească cu plăcere de Oradea, a conchis domnul primar.
Poftiți de faceți cunoștință cu cei 43 de olimpici naționali și profesorii lor, care au fost premiați miercuri de Ziua Oradiei.

1.Ciontea Sergiu Ștefan Lic. Ortodox Ep. ,,R. Ciorogariu" Derzsi Juditha Ed.  Tehnologică pr. III

2.Fanya Mirel Florin Lic. Ortodox Ep. ,,R. Ciorogariu" Rus Radu Valer Studiul Noului Testament pr. III

3.Țoța Gabriel Mircea Lic. Ortodox Ep. ,,R. Ciorogariu" Sonea Alin Studiul Vechiului Testament mențiune

4.Cuc Emil Andrei    C.T. ,,C-tin Brâncuși" Gale Monica și Brad Magdalena Tehnologii- Construcții, instalații și lucrări publice  pr. I

5.Popa Mihai C.T. ,,C-tin Brâncuși" Chiș Angela, Gale Monica și Brad Magdalena Tehnologii-Construcții, instalații și lucrări publice mențiune

6.Dobai Iosif George C. T. ,,M. Viteazul" Filip Marinela   Ind. alimentară-Tehnician analize produse alimentare            pr. II

7.Urs Denisa Lic. T. ,,Onisifor Ghibu" Dascălu Lenuța Religie pr. III

8.Neaga Antonia Lic. Greco Catolic ,,I. Maniu" Demian Adrian George Religie catolică pr.  II

9.Marian Georgiana Lic. T. ,,A. Lazăr" Ghiurcuța Livia Istorie   mențiune

10.Salánki Miklós Lic.T. „Ady Endre" Bogdan Karoly - József   Fizică   menţiune

11.Rázmán Botond   Lic.T. „Ady Endre" Sarkadi Viktória Lb. şi lit. maghiară ,,Mikes Kelemen" pr. II

12.István Zsuzsanna  Lic. T. „Ady Endre" Kírkósa Enikő Lb. şi lit. maghiară ,,Mikes Kelemen" menţiune

13.Cotrău Ioana-Daria C.N. ,,M. Eminescu" Muntean Livia-Cătălina Istorie pr. I

14.Tatic Antonia Maria C.N.,,M. Eminescu" Zima Angela-Veronica Lb. germană modernă pr. I

15.Groza Teodora C. N. ,,M. Eminescu" Groza Elvira și Burlan Marian Filosofie pr. II

16.Filip  Alina C.N. „E. Gojdu" Bondici Liana Lb. germană modernă pr. I

17.Popovici Alexandra C.N. „E.Gojdu" Niță Maria și Niță Adrian Tehnologia informației pr. II

18.Gherman Mihai C.N. „E. Gojdu" Filip Carmen Biologie  pr. III

19.Cherecheș Raul C.N. „E. Gojdu" Mile Anca Lb. engleză mențiune

20.Cicortaș Șerban C.N. „E. Gojdu" Sadoveanu Viorel Matematică mențiune

21.Bădulescu Andrei C.N. „E. Gojdu" Luncan Anița Chimie mențiune

22.Lipoveanu Cristiana C.N. „E. Gojdu" Luncan Anița Chimie mențiune

23.Lazăr Mădălina C.N. „E. Gojdu" Luncan Anița Chimie mențiune

24.Făinărea Diana C.N. „E. Gojdu" Mititean Viorel, Luncan Anița, Filip Carmen și Anderson Dora Știintele pământului mențiune

25.Buciuman Mădălina C.N. „E. Gojdu" Sonea Liliana Psihologie mențiune

26.Cuc Diana Lic. de Arte Popa Silviu Proiectare ambientală pr. I

27.Pogana David Lic. de Arte Burdaș Florina Canto clasic pr. I

28.Lazea Andreea Lic. de Arte Bonțu Aurica Canto popular pr. II

29.Voropciuc Maria-Izabela Lic. de Arte Dragoș Maria Pian pr. II

30.Ilisz Dominik  Lic. de Arte Jambor Elisabeta Pian pr. III

31.Avram Maria Lic. de Arte David Maria Grafică pr. III

32.Corul Giocoso - 40 elevi Lic. de Arte Ţâmpu Nicoleta Cor pr. III

33.Cseke Andreea Lic. de Arte Popa Silviu Proiectare ambientală mențiune

34.Tipi Andrea Lic. de Arte Janko-Syep Noemi  Ceramică  mențiune

35.Iacob Antonia Lic. de Arte Hexan Adriana Canto clasic mențiune

36.Ursu Vanesa  C.N. ,,I. Vulcan" Mihincău Dana Olimpiada Animatorilor pr. III

37.Vidican Ioana C.N. ,,I. Vulcan" Mihincău Dana Olimpiada Animatorilor pr. III

38.Dan Abigail  C.N. ,,I. Vulcan" Mihincău Dana Olimpiada Animatorilor pr. III

39.Chiș Ovidiu Lic. Teologic Penticostal Betel Centea Iuliu Religie pr. III

40.Kiss Ingrid Csenge  Lic. Reformat ,,Lorantffy Zsuzsanna" Bere Zsuzsanna Religie în lb. maghiară pr. I

41.Miklos Tamas Lic. Reformat ,,Lorantffy Zsuzsanna" Bere Zsuzsanna Religie în lb. maghiară pr. III

42.Herlaș George  Șc. Gimnaziala Nr.11 Șaitoș Alina Lb. română mențiune

43.Kussy Erna Brigitta Lic. Teologic Romano-Catolic ,,Szent Laszlo" Benedek Ramona Matilda Religie, cultele romano-catolic, reformat, unitarian premiul I.

Felicitări olimpicilor și profesorilor, felicitări părinților lor, dar și aleșilor locali care au hotărât să premieze performanța, descătușând noi energii și mobilizându-i și pe alții spre excelență!
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (85 de poze), accesați Galeria foto: Primăria Oradea a premiat 43 de olimpici naționali orădeni și profesorii îndrumători. 

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:46:49 Ora de vară a Europei de Est