Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Premieră absolută: Un alt fel de CABARET

18 octombrie, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Premieră absolută: Un alt fel de CABARET

Am ajuns să o vedem și pe aceasta: Concept unic în România!

Un teatru  mic se  chinuie să  supraviețuiască  în această  societate. Actrițele conduse de  directorul teatrului fac un  nou  spectacol  de  cabaret cu cântece,  coregrafie,  costume.  Muncesc  mult  la repetiții ca să îl  scoată  în  scurt timp la rampă. Directorul se împrumută de  bani ca să îl poată  face  și vrea să demonstreze  că teatrul poate să reziste  cu  marile  vedete pe care le  are.  Partenerul său inserat  în  spectacol,  cel care i-a împrumutat  banii își  dorește  ca  acest  spectacol să  eșueze  pentru  a  putea  transforma teatrul într-un  club de noapte  cu  băieți. Publicul  e  cel care  va decide  ce va  merge  mai departe  și cui îi va da creditul său.
În  spectacol urmărim  evoluția  actrițelor în  două planuri,  în scenă prin ceea ce  văd de obicei  spectatorii,  adică  spectacolul  cu  cântece ăi  dansuri,   și în culise  acolo unde  spectatorii  nu  au acces, unde  vom  putea  vedea problemele  de familie  ale actrițelor, problemele  financiare  ale  unui teatru  care  se  chinuie să  supraviețuiască, schimbarea  costumelor de la un dans  la  altul, pe scurt  viața  lor  din  spatele  scenei. Spectacolul  arată strălucirea unui  spectacol  și  drumul  anevoios  prin  care se  ajunge la  lumină.
Nu totul  este  doar strălucire  și  aplauze, e viața  lor  cu  bucurii, necazuri  și nevoi.
Distribuția: Cosmin Seleși (Baby Boy), Aurelian Temișan (Mr. Tom), Tania Popa (Tammie), Doina Botiș (Danny), Anca Sigartău (Annie), Alexandra Velniciuc (Allie), Corina Danila (Rossie), Manuela Cara (Magie& Orchestra și Lizzie), Monica Davidescu (Penny), Ozana Barabancea (Barbra Jo), Florin Botiș (Benny)
Coregrafia: Doina Botiș
Scenografia: Imelda Manu
Costume: Tania Popa
Decoruri: Tudor Crețu,
Light design: Roxana Docan & George Jipa
Concept muzical: Manuela Cara (Canada)
După un text de: Arthur V.Wesker 
Regia:  Anca Sigartău
Noi, actorii, naștem un univers...Iar voi, spectatorii, credeți... credeți că suntem ce vrem noi să credeți...
Asta este magia...
Un cabaret. Un alt fel de CABARET...cu actori, cu reflectoare, cu o scena, c-un decor, cu costume, cu personaje, cu muzică, ritm...
și cu o poveste!...
Biletele se găsesc la Casa de bilete a sălii de spectacol, telefon: 0259.468.468 și online pe www.startickets.ro si www.bilete.ro
Preț bilet: 80 lei; 60 lei.
Marius Crețu

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:02 Ora de vară a Europei de Est