Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Ad Hoc - Lansare single + videoclip 360: „Furtuna II”

În 27 octombrie, la Club Fabrica din București

Ad Hoc - Lansare single + videoclip 360: „Furtuna II”

Trupa de punk acustic folcloric medieval transilvănean, Ad Hoc, pregătește o nouă premieră în rândul muzicii de gen, lansarea primului videoclip 360 de grade al noului single „Furtuna II".

Evenimentul va avea loc în data de 27 octombrie 2016 la Club Fabrica din București, începând cu ora 20.00.
Videoclipul este realizat de către Spice Media Production & 360 Pro Team, iar filmările au fost făcute în parcul natural Grădina Zmeilor din județul Sălaj, un loc plin de legende, tradiții și mister. Melodia „Furtuna II" face parte din coloana sonoră compusă de trupa Ad Hoc, pentru un spectacol de proporții în România,la care au participat peste 100 de actori. Spectacolul este conceput de Liviu Pancu, actor și regizor la Teatrul Național din Târgu Mureș.
Corbu: „În Furtuna II este vorba despre o stare interioară ancestrală pe care o facem vizibilă în exterior printr-o filmare interactivă de 360 de grade. Prin tehnologia modernă oferim o experiență neobișnuită, prin care cel ce vizionează clipul poate să se uite în toate direcțiile surprinse de camera de filmat, iar prin ideea melodiei transpusă în versuri și muzică, oferim un alt fel de „călătorie de 360 de grade", doar că de data asta folosim mintea pentru o căutare interioară."
Pe întreaga durată a evenimentului vor fi proiecții video pregătite de Andrada Băleanu și alte momente surpriză.
,,Eterna Luptă"
În deschidere e invitat artistul TrickSodus Da Muv, ce va prezenta conceptul mitologic de bătălia cosmică dintre Lumină și întuneric ,,Eterna Luptă", o împletire artă-manifest, cu sunete atmosferice și dans.
,,Eterna Luptă" vă invită într-o călătorie sonică, motrică și vizuală de cunoaștere și explorare a propriei Luminii și de investigare a propriului întuneric. Sunetul didgeridoo-ului în frecvențe sacre ne va aduce aminte de marea putere ce stă în conectarea cu Mama Pământ și va genera un dialog suflet - trup, exprimat scenic de Sampradana și Sveta Bird (dans freestlye, solo & contact impro).
Evenimentul începe la ora 20.00, iar prețul biletului cumpărat în avans este de 15 lei și 20 de lei la intrare.
Bilete găsiți pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet (Hard Rock Cafe, Berăria H, Magazinul Muzica, Rețeaua SAY SHOP, agențiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (lângă casa de bilelete Metrorex), magazinele IQBox și Uman, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic și pe cele 1.500 de terminale self-service ZebraPay din Kaufland, Cora, Auchan, Carrefour și Mega Image din toată țara). Online puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factură la Vodafone, pe factură Orange, ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde în țară sau prin OP.
Sergiu Corbu Boldor
 

Eveniment facebook:
https://www.facebook.com/event s/693641554117945/

Teaser Furtuna II (videoclip 360 de grade):
https://www.youtube.com/watch? v=p9raRVCJMEg

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:37:58 Ora standard a Europei de Est