Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic (II)

4-10 octombrie

Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic (II)

În baza protocolului de colaborare încheiat de Agenția Spațială Română (ROSA), coordonatorul național al activităților spațiale din România, cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Liceul Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș" Beiuș, Școala Gimnazială Nr. 1, Remetea, Școala Gimnazială Nr. 1 Uileacu de Beiuș, Școala Gimnazială Nr. 1 Tărcaia și Colegiul Național ,,Samuil Vulcan" Beiuș se alătură sărbătorii Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, în perioada 4-10 octombrie.

Sărbătorită în fiecare an din 1999, când a fost instituită de către Adunarea Generală a ONU, Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic este cel mai mare eveniment de popularizare a activităților spațiale dedicat publicului larg - anul trecut având loc peste 1.800 de manifestări susținute în 73 de țări, inclusiv în România.
Tema acestui an ,,Teledetecția trasează viitorul", făcând referire la Observarea Pământului din spațiu, cu beneficii pentru omenire.
Aici http://www.worldspaceweek.org/nations/romania/ găsiți și evenimentul nostru!
Cei care vor să ni se alăture, îi așteptăm vineri, 7 octombrie 2016 la noi!
În 2015, țara noastră s-a clasat printre primele cinci țări cu cel mai mare număr de evenimente, după ce a ocupat și locul I la alte ediții. Pentru mai multe detalii despre WSW 2016, vă rugăm să consultați pagina oficială (http://www.worldspaceweek.org/) sau să-l contactați pe Virgiliu Pop, coordonator Educație la ROSA și manager ESERO România (virgiliu.pop@rosa.ro); coordonator eveniment: Naghi Elisabeta Ana, inspector școlar în cadru I.S.J. Bihor.
Despre World SpaceWeek
Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat în 1999 că World SpaceWeek va avea loc în fiecare an în aceeași perioadă: 4-10 octombrie, aceste date comemorând două evenimente: 4 octombrie 1957: lansarea primului satelit realizat de om, Sputnik 1, deschizând astfel calea spre explorarea spaţiului şi 10 octombrie 1967: Semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activităţile statelor în domeniul explorării şi utilizării pașnice a spațiului cosmic,inclusiv a Lunii și a celorlalte corpuri cerești.
Evenimentul World SpaceWeek este coordonat de către Organizația Națiunilor Unite, cu sprijinul World Space Week Association (WSWA).WSWA conduce o echipă globală de coordonatori naționali, care promovează celebrarea World SpaceWeek în propriile țări. Începând cu prima ediție, World SpaceWeek a crescut în amploare,devenind cel mai mare eveniment public din întreaga lume dedicat Spațiului Cosmic, între 4-10 octombrie.
Cei care vor să participe în calitate de organizatori locali pot folosi numele și sigla WSW în materialele de promovare, precum și afișul oficial (http://www.worldspaceweek.org/media/poster/ ), realizat de un tânăr artist în vârstă de 17 ani din Croația. (A.N.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:45:06 Ora de vară a Europei de Est