Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Raport de activitate – Clubul Leo ,,Black Eagle” Oradea

La final de septembrie

Raport de activitate – Clubul Leo ,,Black Eagle” Oradea

Luna septembrie 2016 a fost cea mai încărcată din acest mandat leonistic. Leuții au organizat și au luat parte la nenumărate activități, fiecare dintre ele fiind un real succes.

În 5 septembrie, clubul Leo a donat suma de 13.000 de lei familiei Popa din Tilecuș, bani strânși cu intenția ridicării unui cămin. Această sumă considerabilă a fost adunată de-a lungul a 3 mandate leonistice: 2014-2015 (președinte: Darius Fetea), 2015-2016 (președinte: Andreea Ionuț) și 2016-2017 (președinte: Patricia Pelea, vicepreședinte: Dragoș Ianc). Darius și Andreea sunt cei care au contribuit cel mai mult la obținerea celor 13.000 de lei, cel de-al treilea mandat fiind încă în desfășurare. 
La scurt  timp, în 10 septembrie 2016, leuții au organizat petrecerea caritabilă ,,Nopți de Vamă". Evenimentul a avut loc la Moszkva Cafe și s-a desfășurat în două etape: în aer liber până la ora 23.00 și, mai apoi, în partea de sus a localului. Tematica ,,Vama Veche" a atras 200 de persoane, fiecare dorind să își petreacă ultimele zile de vacanță dansând în aer liber, sub cerul înstelat.
Leuții s-au străduit să redea întocmai atmosfera din Vama Veche, așa că au amenajat grădina cafenelei cu hamace colorate, luminițe, borcănașe umplute cu nisip și decorate cu nelipsitele scoici, poze ale participanților aduse direct din Vamă și asta nu a fost tot! Bineînțeles că nu puteau lipsi standurile cu codițe colorate și dreaduri sau campionatele de Beerpong!
În urma acestui eveniment s-au strâns 2.120 lei, bani donați Asociației ,,Bunul Samaritean" (președinte: Adrian Ciorna), spre a fi utilizați în acordarea unor burse de studii elevilor merituoși, dar defavorizați financiar de la Colegiul Național ,,Samuil Vulcan" din Beiuș.
În data de 17 septembrie, Leo a luat parte la evenimentul EduFest. Acesta a avut loc în Parcul 1 Decembrie, scopul său fiind 
promovarea organizaţiilor de voluntariat (ONG-urilor) din  Oradea. Leuţii au fost mai mult decât dornici să socializeze, să afle mai mult despre ceea ce înseamnă voluntariatul şi să facă  cunoştinţă cu voluntari ai altor organizaţii. Organizatorilor  EduFest le-a venit o idee foarte bună! Voluntarii participanţi la  eveniment au alcătuit două şiruri, fiecare reuşind să poarte o discuţie de aproximativ 1 minut cu persoana din faţa sa. De fiecare dată când acel minut expira, unul dintre şiruri se deplasa  cu o persoană mai încolo, ultimul din şir fugind spre celălalt capăt. Astfel, membrii Leo au reuşit să facă curioși aproximativ 60 de tineri, cu toții dornici să se intituleze leuț într-un timp cât mai scurt. În urma completării unui formular și a unui interviu de 5 minute, 30 dintre cei doritori au fost acceptați în cadrul clubului Leo, dovedind încă de la bun început o implicare deosebită.
Sâmbătă, 24 septembrie,  a avut loc evenimentul Volunteers 4 Volunteers organizat de Şcoala de Valori,  în Parcul 1 Decembrie. La acest eveniment au participat voluntari de la diferite ONG-uri din Oradea (Cercetaşii României, Voluntarii de la Teatrul de Stat etc.) cu scopul de a cunoaşte alţi voluntari, de a socializa şi de a discuta despre experiența ca voluntar. Pe lângă multe jocuri şi activităţi distractive, voluntarii și-au prezentat, pe rând, organizațiile din care fac parte.
Clubul nostru a luat, de asemenea, parte la Volunteers 4 volunteers, avându-l ca speaker pe Dan Marinău, unul dintre foștii președinți ai organizației . Dan a vorbit despre ceea ce înseamnă  Leo, despre activitatea clubului nostru, despre importanța  dedicării când vine vorba despre voluntariat şi nu numai. A fost un eveniment reușit!
Leuții care se pot mândri cu titlul de ,,Membrul lunii septembrie 2016" sunt: Andreea Brișan, Flavia Cărăman, Patricia Ciortin, Izabelle Indig, Andra Mărcuș, Paul Șoptirean.
Felicitări tuturor!
Patricia Pelea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Raport de activitate – Clubul Leo ,,Black Eagle” Oradea.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:14:30 Ora de vară a Europei de Est