Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ultimele două zile ale FITO 2016

Astăzi și mâine

Ultimele două zile ale FITO 2016

Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea, ediţia 2016, se apropie tiptil de final. Mai sunt două zile în care orădenii se pot delecta cu cele mai frumoase seri de teatru ale anotimpului.

Astăzi (vineri, 30 septembrie), în ultima zi din septembrie, vă invităm să vă bucuraţi de şase spectacole deosebite. Ziua de teatru începe de la ora 17.00, la Sala Arcadia, cu monodramă captivantă: „Ich bin Ofelia", de Gertrud Fussenegger, regia Sorin Militaru, o producţie a Teatrului Municipal „George Bacovia" Bacău, care se joacă în cadrul secţiunii Concurs a festivalului.
De la ora 19.00, la Sala Mare, sunteţi poftiţi la o comedie inteligentă, la care se poate râde minute în şir fără oprire, semnată de către directorul scenă Victor Ioan Frunză şi de scenografa Adriana Grand: „A douăsprezecea noapte", de la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Tot de la ora 19.00, la Sala Studio Szigligeti, Teatrul Maghiar din Oradea vă invită la „Cazul", un spectacol dedicat tinerilor aflați la începutul carierei lor, dar care s-au remarcat deja prin activitățile lor artistice.
De la ora 19.30, se va desfăşura al doilea spectacol din cadrul concursului Festivalului de Teatru Scurt: ,,Albastru.Galben.Roşu", un spectacol de Radu Macrinici, produs la Teatrul Municipal Baia Mare.
De la ora 20.00, la Centrul Naţional pentru Informarea şi Promovarea Turismului Bihor, Teatrul Pygmalion din Viena poposeşte pentru câteva ore pe scena orădeană cu un spectacol excepţional: ,,Legenda sfântului beţiv", de Josepf Roth, în regia lui Geirun Tino.
Ziua de 30 septembrie se va încheia tot cu spectacolul Teatrului ,,Regina Maria" aflat în concurs: ,,În inima nopţii - Episodul Lear", un scenariu de Gavriil Pinte, cu inserţii de George Banu şi Monique Borie, regia Gavriil Pinte. Orădenii sunt aşteptaţi de la ora 21.00, la Scena Mobilă - Piaţa Unirii, pentru a-i susţine pe actorii orădeni în cursa pentru premiile Festivalului de Teatru Scurt.
Sâmbătă, se lasă cortina
Mâine, în prima zi a lunii octombrie, se încheie, din păcate, Festivalul Internaţional de Teatru Oradea, ediţia 2016. Dar, ultima zi de festival este la fel de bogată în evenimente. De la ora 17.00, la Sala Arcadia, Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la „Agamemnon" după Rodrigo Garcia, regia Andrei Măjeri, iar de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul Naţional „Marin Sorescu" din Craiova va prezenta „Iluzii", de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop, spectacole cu care se va încheia concursul Festivalului de Teatru Scurt.
Până când juriul se va retrage pentru a delibera, noi ne vom delecta de la ora 19.00, la Sala Mare cu un alt spectacol semnat de către directorul de scenă Victor Ioan Frunză: „Nastasia - Poveste de cartier", rescriere dramatică după „Domnişoara Nastasia" de George Mihail Zamfirescu, prezentat de Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu" din Petroşani şi „Iubeşti? Plăteşti!, regia Denisa Vlad, de la ora 20.00, la Sala Studio Act.
Imediat după încheierea spectacolului „Nastasia - Poveste de cartier", la Sala Mare va avea loc festivitatea de premiere a Festivalului de Teatru Scurt, ediţia a XXII-a. Până atunci le ţinem pumnii strânşi tuturor participanţilor.
Şi pentru că festivalul însumează un cumul de emoţie şi talent, după o săptămână în care am râs, am trăit la unison dramele şi am urmărit cu sufletul la gură tragediile fiecărui personaj în parte, punem punct (ca anul viitor să o luăm de la capăt) cu o comedie muzicală, care îi pofteşte pe toţi orădenii, de la ora 21.00, în Piaţa Unirii, pe Scena Mobilă, la cântec şi dans: „Leonce şi Lena", scenariul de Mihai Măniuțiu și Ada Milea după Georg Büchner, regia Mihai Măniuțiu.
Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 - 19.00, iar în weekend între orele 10.00-13.00 sau cu o oră înainte de fiecare spectacol. Puteţi achiziţiona bilete şi online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.
Vă aşteptăm la teatru!
Florina Rus

Trimite email
joi, 10 aprilie 2025, 17:48:31 Ora de vară a Europei de Est