Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu” a fost inaugurat, ieri, un cabinet stomatologic modern

Cel de-al treilea cabinet școlar de medicină dentară din Oradea

La Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu” a fost inaugurat, ieri, un cabinet stomatologic modern

Ariana Moș, directorul Administrației Sociale Comunitare Oradea, viceprimarul Florin Birta și directorul Liceului Teoretic ,,Onisifor Ghibu", dl prof. Ioan Pirtea, au inaugurat marți, 27 septembrie 2016, un cabinet stomatologic modern la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu".

Cabinetul este situat în corpul E (clădirea veche), la parter, vizavi de Cabinetul medical (amenajat tot de ASCO) și va deservi populația școlară din zona Nufărul: liceul gazdă cu peste 1.700 de elevi - 1.761 (dar și mai exact 1.762), Liceul Penticostal ,,Betel", grădinițele și creșele din zonă, Școala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir"...
Este cel de-al treilea cabinet școlar de medicină dentară din Oradea, după cele două date în folosință în 2013 la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu" și Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr", iar intenția conducerilor Primăriei și a ASCO este de a mai deschide unul și în Rogerius; în acest sens se așteaptă semnale de la unitățile școlare din cartier (Cine percutează? Școala fără nume, dar cu renume? Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga"? sau...?).
ASCO a achizionat unitul dentar (scaunul stomatologic) și toate ustensilele necesare, în valoare de circa 14.000 de lei, iar domnul director Ioan Pirtea a amenajat cabinetul cu mobilier de peste 10.000 de lei.
Se spune că dotarea este la nivelul cabinetelor private, iar serviciile sunt gratuite pentru toți copiii municipiului Oradea. Scopul înființării acestor cabinete școlare stomatologice este unul nobil, vorba domnului viceprimar Florin Birta, ele venind în sprijinul părinților care nu-și permit să-ți ducă odraslele la un cabinet privat.
,,În anul școlar 2015-2016, în cele două cabinete școlare stomatologice (de la Eminescu și Lazăr) s-au efectuat 9.391 de consultații și tratamente din care 6.134 au fost tratamente efective: obturații carii și extracții dentare)", după cum aveam să aflăm de la Consuella Govor, purtătorul de cuvânt al ASCO, prezent(ă) la eveniment.
Mădălina și Larisa - primele înscrise
Doar o vorbă să vă mai spunem: Crina-Florina Rațiu, tânărul medic stomatolog care va ,,sfinți" acest cabinet, a lucrat și la celelalte două cabinete școlare, dar și la altele, precum și la Spitalul de copii și știe cum să-și ,,curteze" și să-și trateze micii pacienți, cu multă amabilitate și drăgălășenie, ca un medic și dascăl iubitor, pentru ca toți copiii să vină de dragul ei la cabinet. Aflăm că după David Godja (reprezentantul CE de la Ghibu în Consiliul de administrație), care a ținut să încerce ieri scaunul și să-i facă reclamă, primele care s-au înscris deja la doamna dr Crina sunt Mădălina Roșcov și Larisa Liberț, din clasa a VI-a E de la ,,Ghibu". Orarul cabinetului este următorul: luni, miercuri și vineri : 7.00-14.00, iar marți și joi: 13.00-20.00.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu” a fost inaugurat, ieri, un cabinet stomatologic modern.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:38:44 Ora de vară a Europei de Est