Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Studenții Universității Agora... au ajuns pe mâinile unui fost student de-al nostru”

La practica din vară,

,,Studenții Universității Agora... au ajuns pe mâinile unui fost student de-al nostru”

,,Și în această vară, studenții Universității Agora, care au făcut practica la Poliție, au ajuns pe mâinile unui fost student de-al nostru, Tavi Perțe, inspector principal, un profesionist de excepție care s-a ocupat de actualii studenți", ne-a spus dl lector univ. dr. Florian Mateaș, îndrumătorul (responsabilul sau tutorele) de practică.

Din cei 21 de studenți care au făcut practica de specialitate în vară la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, 19 au obținut nota maximă - 10 (zece): Patricia Sorina Bar, Paula Bărnău, Alina Cristina Bochiș, Dorel Bunta, Corina Aurelia Cacarază, Norbert Andrei Cioară Mate, Bianca Petrina Ciordaș, Mădălina Diana Creț, Diana Alexandra Dacin, Ilie Mihai Dzițac, Ioana Mădălina Galea, Casian Ioan Gavra, Raluca Lucia Ile, Răzvan Ionuț Jurca, Lorincz Denisa Luana, Ioana Mierluț, Ioana Andreea Moldovan, Ioana Mădălina Țigan și Mircea Iremia Țoca.
Din cele 80 de ore de practică, cele mai multe le-au efectuat în teren, însoțind echipajele de polițiști aflate în misiune, prilej cu care au întocmit procese verbale de contravenție, au completat registru aparat radar, au completat formularul de citare a unei persoane, dovada înlocuitoare a permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare, au luat parte la efectuarea legitimării unei persoane, au fost inițiați în activitatea de patrulare auto...
Parcurgând Fișa de observație/evaluare a studentului privind efectuarea stagiului de practică, am identificat cel puțin cinci indicatori de performanță: inițiativă și creativitate; relațiile personale ale stagiarului în organizație; punctualitate și disciplină; motivare; calitatea muncii și responsabilitate în rezolvarea sarcinilor; comportamentul general și respectarea regulamentului de ordine interioară. Așadar, nota maximă nu se obține, cum s-ar crede, doar prin simpla prezență fizică la practică și atitudine corectă.
Cei din anul I l-au avut drept îndrumător (tutore) pe dl lector univ. dr. Crăciun Leucea, iar cei de la drept pe doamna conf. univ. dr. Viorina Maria Judeu.
Practică la Bibliotecă
Să mai spunem că unii au făcut practică inclusiv la Biblioteca Universității Agora, precum: Giordano Fășie și Antonia Cornea (Drept, anul II), Alina Cristina Bochiș (Poliție Locală, anul II), Georgiana Nistor (Poliție Locală, anul I), Bianca Petrina Ciordaș (Poliție Locală, anul II), Raluca Lucia Ile și Patricia Sorina Bar (ambele la Poliție Locală, anul II).
Ovi Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Studenții Universității Agora... au ajuns pe mâinile unui fost student de-al nostru”

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:50 Ora de vară a Europei de Est