Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

În octombrie debutează o nouă ediție a Toamnei orădene

A 26-a ediție a Toamnei orădene

În octombrie debutează o nouă ediție a Toamnei orădene

A 26-a ediție a Toamnei orădene este aproape de start și pregătește o mulțime de surprize pentru publicul orădean. Carla's Dreams, Holograf, Byron și Robin & The Backstabbers sunt doar câteva din numele prezente la evenimentul devenit deja tradiție, cărora li se vor alătura și alți reprezentanți cu renume atât la nivel național cât și internațional.

Totodată vor avea loc o serie de activități culturale și de divertisment desfășurate în premieră la Oradea.
Organizată de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), în parteneriat cu fondatorii clujeni ai conceptului Street FOOD Festival în România, Toamna orădeană din 2016 revine în centrul orașului, în Piața Unirii, în perioada 6 - 9 octombrie.
Spectacole & activități culturale
Programul evenimentului va include o serie de activități și momente muzicale inedite, iar publicul se va putea bucura de o experiență completă ce va include ritmuri de jazz, pop, evenimente culturale spectaculoase și multe surprize culinare. Toamna orădeană vine anul acesta cu un program atent gândit pentru a aduce distracția în rândul vizitatorilor. Timp de 4 zile organizatorii vor oferi orădenilor și turiștilor evenimente și activități culturale care să îi facă pe aceștia să fie mândri de un oraș în sărbătoare.
Porțile festivalului se vor deschide joi, 6 octombrie 2016, începând cu ora 12, cu preparate delicioase, activități pentru cei mari și cei mici, dar și concerte susținute de artiști precum: Border Split, Soul Serenade, Koszika & the Hotshots sau Lucia & Muse Quartet. În zilele ce urmează, publicul se va bucura și de alte activități precum piese de teatru, vals pe picioroange, street dance și alte momente muzicale pregătite de unii din cei mai iubiți artiști printre care amintim: Carla's Dreams, Holograf, Byron, Robin & The Backstabbers, O.N.E., Jazzybit, Magneton, Fely & Band, Klezmer Oradea sau U2 by Zen Garden. Cea de-a 26-a ediție a Toamnei orădene se va încheia duminică, 9 octombrie cu un foc de artificii.
Divertisment și artă culinară
Pe lângă programul artistic, organizatorii le-au pregătit orădenilor o surpriză delicioasă, astfel că, în cadrul acestei festivități, va ajunge la Oradea cea mai gustoasă experiență culinară din România: Street FOOD Festival. După reprezentații delicioase de succes la Cluj Napoca și Iași, fondatorii clujeni ai conceptului Street FOOD Festival îi invită pe cei care iubesc culisele domeniului culinar să se bucure de o experiență gustoasă și, în același timp, educativă, la Street FOOD Festival, în cadrul evenimentului Toamna orădeană, unde vor găsi cei mai buni și creativi vânzători de mâncare stradală, alături de marii producători de specialități culinare.
,,Pentru că ne mândrim cu specificul local, în cadrul festivalului, își vor găsi locul și cei mai buni și creativi furnizori locali de mâncare stradală. Susținem economia locală, accentuând nevoia unor condiții sanitare excepționale de pregătire a mâncării, creativității și nu în ultimul rând cu o prezență vizuală atrăgătoare. Accesul acestora în cadrul evenimentului va fi anunțat în zilele următoare printr-o licitație publică de ocupare a spațiilor disponibile", a declarat Mihai Jurca, directorul executiv al Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.
Amenajarea locației
Amenajarea Pieței Unirii va fi compusă din mai multe zone: relaxare, concerte, food și zonă de activități pentru copii. Cetatea Oradea va contribui la programul cultural al sărbătorii orașului din acest an, acolo urmând să fie organizate evenimente culturale sub umbrela Galei traficantului de cultură. Tot în cadrul Toamnei orădene Teatrul Regina Maria va organiza în data de 9 octombrie un spectacol special creat pentru acest eveniment.
Săptămâna viitoare, în cadrul unei conferințe de presă, vom prezenta detalii suplimentare legat de eveniment și de programul final al Toamnei orădene.
Dorim să le mulțumim atât sponsorului oficial cât și partenerilor acestui eveniment pentru sprijinul acordat în organizarea celei de-a 26-a ediție a Toamnei orădene.
Parteneri
Sponsor principal: Kaufland
Partener oficial: Holsten
Parteneri: MyDeck, Teatrul Regina Maria, Kiss FM, Info Oradea, Bihoreanul, Jurnalul Bihorean, Bihari Naplo, Bihon, Erdon (B.P.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:28:27 Ora de vară a Europei de Est