Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Activități de informare în trei școli orădene

În Săptămâna mobilității, 16-22 septembrie

Activități de informare în trei școli orădene

În perioada 19-22 septembrie 2016, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, în parteneriat cu Oradea Transport Local S.A. și Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, și-a propus să desfășoare activități de informare și educare a elevilor în Săptămâna mobilității în trei unități școlare din Oradea: luni, la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga", marți, la Liceul Teoretic ,,Ady Endre", iar mâine (joi, 22 septembrie), la Școala Gimnazială ,,Dacia".

Ieri, la Biblioteca Liceului Teoretic ,,Ady Endre", elevii claselor a VII-a A și B, însoțiți de doamna director Vad Marta și d-na prof. Sarkadi Viktoria, s-au întâlnit cu reprezentanții celor trei instituții partenere: dna dr. Dorina Radoveț (de la A.P.M. Bihor, dl Szatmari Tiberiu (responsabil marketing O.T.L. S.A.), subcomisar Flaviu Iova, agent principal Anca Tuduce și agent-șef principal Călin Frater (din partea Inspectoratului de Poliție Județean Bihor).
Desfășurându-se în cadrul Săptămânii mobilității, acțiunea de marți și-a propus informarea elevilor în legătură cu mesajul Săptămânii mobilității.
,,În fiecare an în perioada 16-22 septembrie, Europa găzduiește cel mai important eveniment dedicat transportului urban durabil organizat pe teritoriul său. În anul 2016, campania pune accentul pe „Mobilitatea inteligentă și durabilă - o investiție pentru Europa". Comisia Europeană a stabilit două obiective majore pentru mobilitatea urbană: eliminarea treptată a autoturismelor care folosesc carburanți tradiționali din orașe până în anul 2050; trecerea la o logistică urbană cu zero emisii în marile orașe până în anul 2030", a precizat dna dr. Dorina Radoveț. În discuții cu elevii s-a încercat conștientizarea acestora în legătură cu avantajele folosirii bicicletei și ale mersului pe jos, dar și a mijloacelor de transport în comun, în detrimentul autoturismelor personale, pentru reducerea poluării, subliniindu-se faptul că ,,toți suntem responsabili de mediul în care trăim".
Prezentând pe ecran informații privind istoricul transportului urban din Oradea, reprezentantul O.T.L., dl Szatmari Tiberiu, le-a vorbit elevilor sincer și deschis, chiar prietenește despre avantajul cel mare în folosirea mijloacelor de transport în comun: beneficiul socializării, al stabilirii unor relații de prietenie, dincolo de alte avantaje social-comunitare indirecte, precum reducerea poluării și protejarea mediului. Reprezentantul Poliției Rutiere, agent-șef principal Călin Frater, a insistat pe echiparea bicicletei cu elementele obligatorii necesare, pe timp de zi și pe timp de noapte, dar și pe regulile pe care trebuie să le respecte bicicliștii.
21 septembrie - Ziua europeană fără decedați în accidentele de circulație
Dl subcomisar Flaviu Iova a atras atenția elevilor asupra consecințelor grave ale nerespectării regulilor de circulație care duce la un ,,bilanț tragic anual de peste 3.000 de morți la nivel național; ceea ce înseamnă că în fiecare an cam locuitorii unei comune cu o populație medie de circa 3.000 de locuitori dispar numai în accidente de circulație. E de ajuns ca o dată să nu respecți regulile, s-ar putea ca a doua oară să nu te mai întâlnești cu o asemenea situație. Cel mai prostesc și mai oribil lucru este să mori din pricina nerespectării regulilor de circulație", a subliniat dl subcomisar.
Tot domnia sa a precizat că miercuri, 21 septembrie, va fi Ziua europeană fără decedați în accidentele de circulație.
Suita activităților va continua mâine la Școala Gimnazială ,,Dacia".
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Activități de informare în trei școli orădene.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:19:51 Ora de vară a Europei de Est