Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sucursala C.I.A.D.O. – A.N.C.C.S.R., cu un centru de informare antidrog...

Astăzi, s-a deschis, la C.C.S. Oradea,

Sucursala C.I.A.D.O. – A.N.C.C.S.R., cu un centru de informare antidrog...

Astăzi (joi, 25 septembrie 2008), la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea a avut loc deschiderea oficială a sucursalei CIADO – ANCCSR Oradea, cu inaugurarea Centrului de informare antidrog și pentru drepturile omului, acțiune desfășurată în cadrul proiectului cultural național „Arta contra drog”.

 La conferința de presă, organizată cu acest prilej, au participat dl Gigel Lazăr - șeful reprezentanței permanente EURAD (Europe Against Drugs) la Consiliul Europei, dl Dan Stoian – director al Asociației culturale „Dracula”, Grainne Kenny – președintele EURAD (în 1989-98) și președintele onorific CIADO, precum și Marius Crețu (directorul C.C.S. Oradea) – directorul sucursalei CIADO – ANCCSR din Oradea, parteneri și invitați (printre care și generalul Inspectoratului Școlar al județului Bihor, dl prof. Ioan Șereș).
 Adevăratele droguri pot fi înlocuite cu ARTA
Centrul internațional antidrog și pentru drepturile omului (C.I.A.D.O.), împreună cu Asociația culturală de teatru, muzică și film „Dracula” și Asociația națională a caselor de cultură ale sindicatelor din România (A.N.C.C.S.R.) s-au reunit într-un proiect comun, intitulat „Arta contra drog”, pentru a lupta prin artă împotriva drogurilor.
Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici (președintele CIADO) și Stoian Anghel (președintele Asociației culturale „Dracula”) au ajuns la concluzia că arta este forma de combatere a acestui flagel. Expresia „arta este ca un drog pe care toată lumea ar trebui să-l ia” (spusă de marele pictor Henry Tolouse Lautrec) ne-a făcut să ne gândim că adevăratele droguri pot fi înlocuite cu ARTA, susțin inițiatorii proiectului. Astfel, ideea de a aduce în fața tinerilor nume mari din artă, care prin exemplul personal pot demonstra că există și o altfel de „beție” – „beția frumosului”, a dat naștere proiectului „Arta contra drog”.
În cadrul acestui proiect cultural național, s-au desfășurat în acest an spectacole răsunătoare, precum: spectacolul de balet „Lacul lebedelor”, realizat cu vedete ale Teatrului Balșoi din Moscova (și susținut în 18 orașe mari din România), Joaquin Cortes (dansatorul nr. 1 mondial al flamenco-ului și dansurilor andaluze) și „Lord of the dance” (celebra trupă de dansuri irlandeze a lui Michael Flatley), micro-turneul lui Julio Iglesias, precum și numeroase acțiuni culturale organizate pe litoralul românesc.
Cinci proiecte CIADO - ANCCSR
Prin intermediul Centrului național de sondare și informare a opiniei publice, în cele 52 de sucursale CIADO – ANCCSR din 40 de județe, se vor efectua, trimestrial, sondaje pe minimum 3000 de subiecți la nivel județean, fiind abordate teme locale, naționale, sănătate, politică, învățământ, cultură...
„De mic antidrog” – un proiect care se adresează copiilor preșcolari, precum și celor din ciclul primar și gimnazial, cărora le vor fi organizate evenimente culturale și activități sportive specifice vârstei.
Tânăra familie antidrog un proiect inedit, în baza căruia, ofițerul stării civile va înmâna și certificatul familiei antidrog, certificatul cuplului ce-și dorește o societate sănătoasă, fără droguri.
Diversitate în multiculturalitate și multilingvism – seminarii, colocvii, evenimente culturale de excepție.
„Tinerii și modul lor de viață” este un proiect care oferă tinerilor o platformă pentru schimbul de idei cu privire la cultura urbană, stil, antreprenoriat, educație, muzică, vise, dezvoltarea carierei. „Viziunea noastră este să devenim spiritul unei generații”, susțin promotorii proiectelor.
„Dorința noastră de a lupta împotriva drogurilor (acest adevărat cancer al societății) este cea mai importantă”, a ținut să sublinieze Grainne Kenny, aflată de 30 de ani în prima linie în lupta împotriva drogurilor.
Să mai spunem că la nivelul Centrului de informare antidrog și pentru drepturile omului din Oradea, activitățile vor fi coordonate de o comisie județeană, alcătuită din președinte (Marius Crețu) și patru membri (Maria Sabin – președintele Comitetului reprezentativ al părinților din județul Bihor, Monica Boța-Moisin – vicepreședintele Consiliului județean al Elevilor din județul Bihor, studentul Anatol Cojocari – membru al senatului Universității Oradea, lider al studenților basarabeni).  (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sucursala C.I.A.D.O. – A.N.C.C.S.R., cu un centru de informare antidrog...

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:31:50 Ora de vară a Europei de Est