Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat situaţia lucrărilor la reţelele de termoficare

Marți,

Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat situaţia lucrărilor la reţelele de termoficare

Viceprimarul Mircea Mălan a susţinut ieri, 13 septembrie 2016, o conferinţă de presă în teren cu privire la situaţia lucrărilor de reabilitare a reţelelor de termoficare din municipiul Oradea.

A fost prezentat stadiul lucrărilor la magistralele de termoficare de pe Str. Tudor Vladimirescu, Gen. Magheru şi Mihai Eminescu.
,,În Oradea există 10 şantiere deschise pentru reabilitarea reţelelor de termoficare. Credem că cel mai important proiect al oraşului este reabilitarea sistemului centralizat de termoficare, motiv pentru care am decis că investiţiile trebuie continuate. Dacă în etapa I s-au reabilitat 17,5 km de reţele magistrale, în etapa a II-a sunt vizaţi alţi 20,28 km. Valoarea totală a proiectului este de 33, 5 milioane euro, din care 98% reprezintă fonduri nerambursabile, iar 2% contribuţia oraşului. E important că am învăţat din experienţa lucrărilor anterioare şi am decis ca lucrările să se desfăşoare doar pe perioada verii. Astfel, urmează ca, până la 15 octombrie, toate lucrările să fie finalizate, după care în primăvara anului viitor, după oprirea agentului termic, lucrările să continue", a spus viceprimarul Mircea Mălan.
Lucrările la reţele sunt executate de asocierea de firme: S.C Energomontaj S.A - sucursala Timişoara, S.C Elsaco Electronic SRL, S.C Isoplus România SRL - SC ISPE S.A. Menţionăm că din şapte municipii în care se derulează astfel de investiţii, Oradea este singurul oraş în care lucrările au început deja.
Investiţiile în reţelele de termoficare se fac pe toată raza oraşului Oradea, începând din incinta CET, până pe străzile Buzăului,  W. Shakespeare, Piaţa Creangă,  Mihai Eminescu, Gen. Magheru, Tudor Vladimirescu, Mihai Viteazul, Sucevei, Constantin Noica, Eforiei, Alexandru Andriţoiu etc.
În încheierea conferinţei, viceprimarul Mircea Mălan a precizat: ,,Sunt lucrări complexe, care se desfăşoară sub trafic. Am încercat să lucrăm pe câte o singură bandă, pentru a nu bloca total circulaţia. Ne cerem scuze orădenilor pentru disconfortul pe care aceste lucrări îl generează. Aceste investiţii ne vor ajuta să reducem pierderile din sistem şi să avem în final un sistem de termoficare eficient, să reducem costurile pentru mentenanţă şi intervenţiile la avarii. Totodată, aceste investiţii ne vor ajuta să asigurăm o calitate mai bună a agentului termic şi a apei furnizate şi totodată vor avea un impact important în ceea ce priveşte reducerea poluării, reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă prin reducerea consumului de combustibil".(.B.P.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:36:36 Ora de vară a Europei de Est