Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Poliţiştii bihoreni sunt cei mai buni la sportul alb

În finala Campionatului de tenis

Poliţiştii bihoreni sunt cei mai buni la sportul alb

Trei poliţişti bihoreni au triumfat la finala Campionatului de tenis al Ministerului Afacerilor Interne, adjudecându-şi cele mai înalte titluri.

Trei poliţişti bihoreni au reprezentat cu succes Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor la etapa finală a Campionatului de tenis al Ministerului Afacerilor Interne, desfășurată în perioada 5 - 9 septembrie 2016, în municipiul Oradea.
Competiţia, care a fost câştigată merituos de cei trei poliţişti bihoreni, se desfăşoară anual, la nivel naţional. Aceasta angrenează reprezentanţi ai tuturor structurilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Poliţie, Jandarmerie, Pompieri şi Poliţie de Frontieră.
La etapa finală a Campionatul de tenis al Ministerului Afacerilor Interne se califică cei mai bine clasaţi reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în urma desfăşurării fazelor zonale, conform unui grafic anual.
Delegaţia bihoreană a fost compusă din subinspectorul de poliţie Lavinia Ţiplea, subinspectorul Sergiu Lozincă și agentul de poliție Țoldan Delia.
În cele cinci zile de competiţie, subinspectorul de poliţie Lavinia Ţiplea, din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor a disputat trei partide de tenis la categoria „open feminin", pe care le-a câştigat detaşat, fiind reprezentanta Poliţiei Române care nu numai că s-a clasat pe
podium, dar a urcat pe prima treaptă a acestuia, fiind declarată campioană naţională a M.A.I.
Subinspectorul de poliţie Lavinia Ţiplea are 24 de ani şi îşi desfăşoară activitatea la Serviciul Criminalistic al Poliţiei bihorene din cursul anului 2014, fiind absolventă a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti.
Poliţista bihoreană practică „sportul alb" de la şapte ani şi a participat la numeroase turnee de tenis, la care a obţinut rezultate deosebite.
În perioada 2011 - 2014, pe perioada studiilor, poliţista bihoreană şi-a adjudecat de două ori locul întâi şi o dată locul al doilea în cadrul Campionatului de tenis al Ministerului Afacerilor Interne, fiind dublă campioană naţională şi vicecampioană în anul 2014.
Subinspectorul de poliţie Sergiu Lozincă are 31 de ani şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, fiind angajat al Ministerului Afacerilor Interne din luna decembrie 2005.
Poliţistul bihorean se califică anual, începând cu anul 2006, la Campionatul de tenis al Ministerului Afacerilor Interne, iar în urma participării din acest an a fost declarat vicecampion naţional la categoria sub 35 ani.
În cadrul competiţiei naţionale desfăşurate în municipiul Oradea, poliţistul bihorean a disputat patru partide de tenis, rezultatul obţinut de acesta, respectiv titlul de vicecampion naţional la tenis al M.A.I., fiind cea mai bună clasare din acest an a reprezentanţilor Poliţiei Române.
Subinspectorul Sergiu Lozincă a reprezentat pentru prima dată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor la turneul de tenis de câmp al M.A.I. în anul 2006. Din acel moment, an de an, subinspectorul Sergiu Lozincă s-a calificat la finalele
de tenis de câmp ale M.A.I., obţinând rezultate meritorii, fiind de cinci ori cel mai bine clasat reprezentant al Inspectoratului General al Poliţiei Române la categoria sub 35 ani.
În perioada 2012 - 2014, poliţistul Sergiu Lozincă a ocupat de fiecare dată poziţia a treia la finalele de tenis de câmp ale Ministerului Afacerilor Interne, iar în anul 2015 obținând titlul de vicecampion național al M.A.I..
Subinspectorul de poliție Sergiu Lozincă, sub coordonarea antrenorului orădean Brudașcă Ciprian, a mai obținut în cursul anului 2016 rezultate meritorii - două tiluri de campion - la turneele de tenis din cadrul circuitului național B.C.R. Tenis Partener disputate la Oradea în lunile iunie și august.
Agentul de poliție Țoldan Delia are 25 de ani şi îşi desfăşoara activitatea Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor,  fiind absolventă a Școlii de Poliţie „Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca.
Agentul de poliție Țoldan Delia se află la prima participare la această competiție, în cadrul căreia a obținut un meritoriu loc trei.
În urma rezultatelor obţinute la Campionatul de tenis al Ministerului Afacerilor Interne din cursul lunii septembrie a.c., Sergiu Lozincă și Lavinia Țiplea, doi dintre poliţiştii bihoreni s-au calificat direct în faza finala Campionatului de tenis al Ministerului Afacerilor Interne din anul 2017.
Alina Dinu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Poliţiştii bihoreni sunt cei mai buni la sportul alb.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:05:34 Ora de vară a Europei de Est