Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

,,Bine te-am (re)găsit, școală dragă!”

12 septembrie 2016

,,Bine te-am (re)găsit, școală dragă!”

La Ș.G.I. Agora, 12 septembrie 2016, prima zi de școală ne-a adus din nou împreună: părinți, copii și cadre didactice, săli de clasă noi, frumos amenajate, atmosfera caldă, primitoare și multe emoții presărate pe chipul copiilor noștri.

Cu ocazia deschiderii noului an școlar 2016-2017, sala festivă a școlii a fost gazda primitoare pentru toți agoriștii, de la preșcolari la învățământul primar și gimnazial. Aflată în al patrulea an de existență, școala are prima generație de absolvenți ai ciclului primar 2015-2016, care cu pași siguri și voioși au început clasa a-V-a în această toamnă, sub îndrumarea d-nei diriginte prof. Pașca Laura. D-na manager conf. univ. dr.  Alina Manolescu a luat cuvântul la deschidere și a prezentat misiunea, viziunea și prestigiul școlii, precum și faptul că școala noastră a devenit ,,Centru de pregătire lingvistică" și de formare Cambridge, începând cu anul școlar trecut. Discursul a continuat cu prezentarea cadrelor didactice învățătoare și diriginți pe clase; astfel: clasa a-VI-a diriginte, prof. Miere Crina, clasa a V-a prof  Pașca Laura, clasa a IV-a înv. Bodea David Anamaria, clasa a III-a înv. Drugaș Daniela, clasa a II-a înv. Sereș Anca, clasa I înv. Balaj Diana, clasa pregătitoare înv. Sabău Alexandra.
Mediul în care învață acești copii este unul fascinant, creativ, practic, unde aceștia învață sau își perfecționează limba engleză, dobândesc competențe de comunicare, cunoaștere și îndemânare, devin mai creativi, adoptă un stil de viață sănătos prin alimentația sănătoasă și frecventarea clubului sportiv UAMT Agora și a orelor de educație pentru sănătate, dar și asistență medicală, consiliere psihologică de care beneficiază fiecare copil în parte.
Fiind o școală internațională privată și în acest an școlar proveniența elevilor este una variată, din țări precum: Spania, Italia, Grecia, Malta, Canada, Austria, România, beneficiarii preferând acest tip de educație datorită punctelor tari pe care școala le oferă: program prelungit 9-17,  trei mese pe zi, transport, rechizite, activități extracurriculare și studiul curriculei internaționale, limbi moderne și opționale, precum: lecții de pian, de actorie, șah, karate, baschet sau pictură.
Conducerea școlii urează tuturor colaboratorilor, beneficiarilor și cadrelor didactice: Mult succes în noul an școlar! (L.P.)
Pentru mai multe poze (70 de poze), accesați Galeria foto: ,,Bine te-am (re)găsit, școală dragă!”

 

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:54:56 Ora standard a Europei de Est