Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Pornim în noul an școlar animați de rezultatele bune și foarte bune obținute de elevii noștri...”

La Şcoala Gimnazială ,,Dacia

,,Pornim în noul an școlar animați de rezultatele bune și foarte bune obținute de elevii noștri...”

Flori și zâmbete, poze și îmbrățișări în prima zi din noul an școlar, astăzi (luni, 12 septembrie 2016), la Școala Gimnazială ,,Dacia" din Oradea, protagoniștii au fost atât elevii, cât și părinții.

Până să înceapă festivitatea, trăirile au fost intense. Cei mai mici (din clasele pregătitoare) erau vădit marcați de tot ceea ce se petrecea în jurul lor. Privirea (întrebătoare) o cerceta direct sau pe furiș tot mai des pe doamna învățătoare:  ,,Va fi doamna așa de drăguță ca buna noastră educatoare?"
Cu siguranță, dragi copii, dar ceva mai exigentă pentru că de astăzi ați devenit școlari, chiar dacă sunteți în clasa pregătitoare. Le cunosc pe cele cinci doamne învățătoare: Georgeta Bucșa, la clasa pregătitoare A; doamna Teodora Sîncelean, la clasa B; Florica Hava la C, doamna Maria Costin la D și doamna Aurora Avram la clasa E.
Cu noutățile pe masă
Prin glasul preotului Aurel Pușcaș, Dumnezeu și-a revărsat binecuvântarea asupra copiilor la început de nou an școlar, iar domnul director prof. dr. Florian Hava a salutat elevii, părinții și distinșii invitați, pe dl deputat Ioan Cupșa, pe dl viceprimar Mircea Mălan și pe dl comisar-șef de poliție Daniel Țiț, după care a prezentat noutățile, în principal pentru elevii clasei a VIII-a: ponderea mediei obținute la Evaluarea Națională va fi de 80 la sută în loc de 75%, iar media anilor de gimnaziu va conta doar în proporție de 20 la sută; repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a se va face într-o singură etapă; modificarea programului ,,Școala altfel" și eliminarea prevederii conform căreia nota finală după soluționarea contestațiilor se modifică numai în cazul în care între nota inițială și nota la contestație există o diferență de minimum 0,5 puncte.
,,Pornim în noul an școlar animați de rezultatele bune și foarte bune obținute de elevii noștri și în anul trecut, a spus dl director. Astfel, în anul școlar 2015-2016, elevii Școlii ,,Dacia" au obținut 1.969 de premii și mențiuni, dintre care 58 la olimpiadele școlare, cu patru participări la etapa națională, de la care ne-am întors cu două medalii de bronz și o mențiune. Un rezultat de excepție... este clasarea echipei de fotbal a școlii în primele opt pe țară și ocuparea locului IV la nivel național. Suntem mulțumiți și de rezultatele pe care le-au obținut absolvenții claselor a VIII-a la Evaluarea Națională..."
Domnul director i-a asigurat pe elevi și pe părinți că școala dispune de toate cele necesare pentru buna desfășurare a procesului instructiv-educativ, pentru un învățământ modern, de calitate, și performant.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Pornim în noul an școlar animați de rezultatele bune și foarte bune obținute de elevii  noștri...”

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:07 Ora de vară a Europei de Est