Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Admiterea la Universitatea Agora

Sesiunea de toamnă

Admiterea la Universitatea Agora

Admiterea la studiile universitare de licenţă - 2016
1) Facultatea de Științe Juridice și Administrative (Drept + Poliție locală)
2) Facultatea de Ştiinţe Economice (Management + Contabilitatea și informatică de gestiune)

Înscrieri de acasă
Pentru înscriere la concursul de admitere de la distanţă, puteţi proceda astfel:
Descărcaţi şi completaţi cu atenţie fișa de înscriere File - în format PDF sau File - în format DOC la concurs şi o salvaţi în calculatorul dumneavoastră.
Taxa de înscriere este de 100 de lei.
Plata se va face în contul Universităţii Agora, CUI 30060500, RO70 BFER 248 0000 10917 RO 01, Banca Comercială Feroviară S.A. Oradea, cod SWIFT BFER
Vă rugăm să transmiteţi prin e-mail (secretariat@univagora.ro), sau fax (0259-434.925) fişa de înscriere completată, însoţită de copia ordinului de plată pentru taxa de înscriere.
Vă rugăm să verificaţi procesarea fişei dumneavoastră de înscriere.
Informaţii suplimentare: Tel: +40 259 427 398, +40 259 472 513.
Domenii/ Programe de studii universitare de licenţă acreditate
cf. Legii 59/2012 şi H.G. nr. 376/ 18.05.2016: Link - Extras PDF
1. Drept (Drept) /  Link - Drept- 4 ani (240 ECTS), 100 locuri, IF, Ghidul studentului la Drept (47 pagini): File - PDF
Diploma de licenţă acordată după susţinerea examenului de licenţă: Licenţiat în drept
2. Management  /  Link - Management - 3 ani (180 ECTS),  50 locuri, IF,  Ghidul studentului la Management (20 pagini): File - PDF
3. Contabilitate / Link - Contabilitate şi informatică de gestiune- 3 ani (180 ECTS), 100 locuri; IF, Ghidul studentului la CIG (18 pagini): File - PDF
Diploma de licenţă acordată după susţinerea examenului de licenţă: Licenţiat în ştiinţe economice
Legendă: IF = învăţământ cu frecvenţă (zi)
4. Ştiinţe administrative/ : Link - Poliţie locală - 3 ani (180 ECTS): 100 locuri, IF, Ghidul studentului la Poliţie locală (46 pagini): File - PDF; Detalii admitere-probe sportive: File - PDF; Detalii admitere probe sportive sesiunea II septembrie 2016: File - PDF.
Diploma de licenţă acordată după susţinerea examenului de licenţă: Licenţiat în științe administrative.
Legendă: IF = învăţământ cu frecvenţă (zi); ID = învăţământ la distanţă; ECTS = credite transferabile în sistemul european
I. Criterii de admitere
Forma cu taxă: Admiterea la programele de studii universitare cu frecvenţă se face prin concurs, pe baza mediei obţinute la examenul de bacalaureat.
Forma fără taxă (bursă Agora): Admiterea la studiile de licenţă, pe locurile fără taxă, se face pe baza examenului de admitere care constă într-un interviu. Interviul va avea loc la o dată care va fi anunţată în timp util.
Admiterea la studiile de licenţă, pe locurile fără taxă, se face pe baza examenului de admitere care constă într-un interviu.
II. Calendar de admitere
Înscrierile se fac de luni până vineri, între orele 9.00 -17.00.
Admitere locuri cu taxă
Înscrierile la programele de studii universitare de licenţă și master se fac în două sesiuni, conform următorului calendar:
(1) Sesiunea I: 4 mai - 31 iulie.
(2) Sesiunea a II-a: 3 august - 29 septembrie.
Admiterea la studiile de licenţă/master, pe locurile cu taxă, se face pe baza mediei de la examenul de bacalaureat/licenţă.
Confirmarea locurilor ocupate
Pentru candidaţii admişi la forma fără taxă: prin achitarea taxei de înmatriculare de 50 euro ;
Pentru candidaţii admişi la forma cu taxă: prin achitarea a minimum 50 euro (sumă deductibilă din taxa anuală).
III. Acte necesare
Diploma de bacalaureat sau echivalentă, copie legalizată și original (pentru conformitate)
Pentru absolvenţii din acest an este suficientă adeverinţa de absolvire
Copie după certificatul de naştere
Copie după certificatul de căsătorie (pentru candidaţii care şi-au schimbat numele în urma căsătoriei)
Două fotografii 3/4
Copie dupa actul de identitate
Adeverinţă medicală şi dovada de vaccinare
Un dosar plic
IV. Înscrieri
Campusul Universităţii Agora
Piaţa Tineretului, Nr. 8
410526 Oradea, jud. Bihor
Tel: +40 259 427 398, +40 259 472 513
Fax:+40 259 434 925
Adrese de e-mail:
secretariat: secretariat@ univagora.ro
rectorat: rector@ univagora.ro
consiliu de administraţie: mmj@ univagora.ro
secretar şef universitate (: acte@ univagora.ro (adresa pentru primirea actelor în format electronic).
Universitatea Agora are sediul social în Oradea (orientare)
Cartierul Velenţa, în Piaţa Tineretului, Nr. 8 (colţ cu Str. Şcoalelor)
Din sensul giratoriu din Centrul civic, din dreptul Colegiului Național E. Gojdu, se merge pe Calea Clujului (sens unic). După ce se trece de Maternitate, la a treia intersecţie se ia la dreapta, pe lânga Biserica Catolică. Aici se află Campusul universitar Agora.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:39:58 Ora de vară a Europei de Est