Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Patru trofee, nouă premii și două mențiuni pentru Vivere, la Sibiu - ,,Capitala muzicală”

Marile realizări sunt consecința unor eforturi pe măsură!

Patru trofee, nouă premii și două mențiuni pentru Vivere, la Sibiu - ,,Capitala muzicală”

Munca, ambiția, dăruirea și mai ales dragostea reprezintă un izvor căruia dacă îi adaugi perseverență va schimba destine!

În acest weekend (la sfârșit de august 2016), într-un oraș care ne-a arătat tot ce are mai frumos: arhitectură, oameni, evenimente, Sibiul a fost gazda Festivalului Medieval, dar și a Festivalului ,,Capitala muzicală" Sibiu! Dacă de primul festival ne-am bucurat în calitate de spectatori, și a fost superb, la cel de-al doilea am fost protagoniști, concurenți pe scena sălii Thalia. Emoțiile unui formator, ale unui mentor, dascăl și părinte pentru copilul său, pentru creația sa, atunci când el se află pe scenă, sunt greu, foarte greu de descris în cuvinte! Bucuria lui, a tânărului tău ucenic atunci când iese de pe scenă transfigurat, întrebându-te cum a fost? merită, credeți-mă, orice sacrificiu. Și acum, felicit noua mea generație de mici artiști, spunându-le că îi iubesc, că îi ador și că da, mă simt binecuvântată în fiecare clipă trăită alături de ei!
Valeria Dinu Mișcuția
Palmaresul Asociației Star Vivere la Festivalul Sibiu - ,,Capitala muzicală" (26-28 august)
CEZARA GAVRUTA - trofeul grupei 4-6 ani
BRIANA MAGDAS - trofeul grupei 8-ani
INNA RUS - trofeul grupei 11-12 ani
PATRICIA NICULA - trofeul grupei 15 +
SARA RAISA ROMAN - premiul I, grupa 4-6 ani
DARIUS DUNCA - premiul III, grupa 4-6 ani
PATRICIA DUNCA - premiul special - 8 ani
DARIA MEDEEA CARPIUC - premiul II - 7-8 ani
PAULA DOBOS - mențiune - 9-10 ani
FILIP MUT - mențiune - 8-9 ani
premiul special ,,Bobocul pozitiv": CEZARA GAVRUTA, SARA RAISA ROMAN și DARIUS DUNCA
premiul Asociației Auan Sibiu  - PAULA DOBOS
Premiu special: Misterul Festivalului Sibiu - ,,Capitala muzicală" - DARIUS DUNCA.
Felicitări frumoșilor și talentaților artiști!
Cu asemenea rezultate, credem că i-ați cucerit și pe sibieni, dar și pe prietenii voștri concurenți.
Munca și talentul vostru, dar și îndrumarea de excepție a doamnei Valeria Dinu Mișcuția, nu pot să nu dea roade (bogate), iar nouă, orădenilor și bihorenilor, ne oferă tot mai multe satisfacții!
Dragilor, ne surprindeți mereu și credem că ați devenit în timp grupul nostru muzical de suflet!
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:59 Ora de vară a Europei de Est