Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Nicolae Furdui Iancu vine la Târgul AgroBihor, de la ERA Park!

Trei zile agrobihorene

Nicolae Furdui Iancu vine la Târgul AgroBihor, de la ERA Park!

ERA Park se transformă într-o super gospodărie, cu legume proaspete, cu mâncăruri tradiţionale, cu animale şi cu multe utilaje agricole!

Cea de-a opta ediţie a Târgului AgroBihor se va desfăşura în perioada 2-4 septembrie 2016, în parcarea centrului comercial, iar anul acesta va aduce, pe lângă noutăţile din domeniu, şi nume consacrate pentru iubitorii de folclor.
Startul evenimentului va fi dat vineri, 2 septembrie, la ora 11.
Dacă prima parte a zilei este alocată deschiderii oficiale şi vizitării standurilor, spre seară, de la ora 18, bihorenii sunt invitaţi sub cupola centrului comercial, la un concert folcloric extraordinar, cu Nicolae Furdui Iancu, acompaniat de orchestra Rapsodia Bihoreană, sub îndrumarea dirijorului prof. Liviu Buţiu. Vor mai urca pe scenă interpreţii Antonela Ferche Buţiu, Maria Sidea, Voichiţa Mihoc, Dana Ionela Jurjuţ şi laureaţi ai concursului „Moştenitorii", realizat de TVR 1, dar şi ansamblul de dansuri populare „Vetre Bihorene".
La fel ca în anii trecuţi, vizitatorii vor putea vedea o gamă variată de maşini agricole care lucrează pământul, de la arat până la recoltarea produselor, dar şi diverse tipuri de tractoare, dotate la nivelul celor mai recente cerinţe din domeniu. Iubitorii de produse tradiţionale şi mâncăruri vor avea la dispoziţie sortimente diverse de legume şi fructe, miere de albine, uleiuri presate la rece, vinuri din diferite specii de struguri, cârnaţi de casă şi chiar produse de pielărie. Curioşii vor putea admira inclusiv un stand cu legume inedite, altfel colorate, ca de exemplu roşii galbene sau negre, cartofi violeţi sau dovleci ornamentali, dar şi expoziţii de cai de rasă, vaci, oi, porci sau ponei.
La eveniment sunt aşteptate să participe peste 80 de firme din domeniu, atât din vestul ţării, cât şi din Bucureşti. „Suntem mândri că, odată cu lansarea accestui târg, multe firme şi-au deschis reprezentanţe - şi sedii mari de reprezentanţe în vânzarea de utilaje - la Oradea", a precizat inginerul Marius Ştefan, organizatorul evenimentului.
Intrarea la târgul de utilaje şi la animale costă 5 lei, însă în rest, inclusiv la concert, accesul este liber. De precizat că AgroBihor va cuprinde şi o serie de seminarii şi demonstraţii pentru fermieri.
Programul Târgului AgroBihor
Vineri 2, septembrie
Ora 11.00 - Deschiderea oficială
Ora 12.00 - Vizitarea standurilor
Ora 14.00 - Simpozion cu tema: ,,Prezent şi viitor în domeniul maşinilor agricole", prezentat de conf. dr. ing. Sorin Tiberiu Bungescu
Ora 17.00  - Plăcinta toamnei (galeria Carrefour)
Ora 18.00 - Concert extraordinar de folclor Nicolae Furdui Iancu, sub Cupola ERA Park
Sâmbătă, 3 septembrie
Ora 11.00 - Demonstraţie cu utilaje folosite în ferme, prezentată de firma FARMTECH
Ora 14.00 - Întâlnirea Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor şi Lucrătorilor în Reproducţia Animalelor Bihor - Condiţii de acordare a sprijinului cuplat, locaţia: cortul organizatorului
Ora 16.00 - Întâlnirea crescătorilor de cabaline, locaţia: cortul organizatorului
Ora 17.00 - Atelier pentru copii - micii fermieri
Duminică, 4 septembrie
Ora 11.00 - Premierea exemplarelor de caprine, ovine, bovine şi cabaline expuse
Ora 12.00 - Simpozion cu tema: ,,Îmbunătăţirea competivităţii şi calităţii laptelui de oaie în zona de Vest a României", prezentat de prof. dr. ing. Ioan Padeanu, locaţia: Sala de conferinta ERA Park
Ora 14.00 - Tombola participantului
Ora 16.00 - Festivitatea de acordare a diplomelor de participare la Târgul AgroBihor, ediţia a VIII-a.
Andrea Henriett Stan,
specialist Marketing

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:15:38 Ora de vară a Europei de Est