Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Programul microstagiunii de vară

Teatrul ,,Regina Maria” îşi reia activitatea

Programul microstagiunii de vară

Porţile Teatrului ,,Regina Maria" se redeschid şi cortina se ridică în luna august pentru microstagiunea de vară.

Iubitorii de teatru sunt invitaţi să se bucure în continuare de sezonul estival urmărind spectacole pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile.
Primul gong va suna duminică, 21 august 2016, îndemnând micii spectatori să pornească cu mult curaj pe potecile unui basm nemuritor: HANSEL ŞI GRETEL - de Hanyecz-Debelka Róbert, după o idee de Fraţii Grimm, în regia lui Szőke Kavinszki András - de la ora 11.00, la Sala Arcadia.
Joi, 25 august, de la ora 19.00, la sala mare, vă aşteptăm la o comedie savuroasă, prin care vă vom demonstra că istoricii s-au înşelat, deoarece NAPOLEON ERA... FATĂ! - o prelucrare de Sică Alexandrescu după o farsă americană, în regia lui Andrei Mihalache.
Sâmbătă, 27 august, de la ora 11.00, la sala Arcadia, SCUFIŢA ROŞIE porneşte încă o dată încrezătoare spre casa bunicuţei sale. Dar să nu vă fie teamă de lupul cel rău, pentru că avem noi ac de cojocul lui. Adaptare după Charles Perrault şi Fraţii Grimm, în regia Mariei Mierluţ.
Marţi, 30 august şi miercuri, 31 august, de la ora 21.00, pe scena mobilă amplasată în Cetatea Oradea, regele Lear abdică şi îşi împarte regatul fiicelor sale: ÎN INIMA NOPŢII - EPISODUL LEAR, un scenariu de Gavriil Pinte, cu inserţii de George Banu şi Monique Borie, în regia lui Gavriil Pinte.
Joi, 1 septembrie, de la ora 19.00, la sala mare, avem dovada concretă că până ŞI MINIŞTRII CALCĂ STRÂMB - după o idee de Ray Cooney, în regia lui Daniel Vulcu.
Sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 11.00, la sala  Arcadia, STAN BOLOVAN - SPAIMA ZMEILOR îi pofteşte pe curajoşi să-l ajute să depăşească toate obstacolele care i se vor ivi în cale - o dramatizare de Maria Mierluţ după Ioan Slavici, în regia artistică a Mariei Mierluţ.
Joi, 8 septembrie, de la ora 19.00, la sala mare, personajele cehoviene din spectacolul LIVADA DE VIŞINI aşteaptă verdictul final: se va tăia sau nu celebra livadă, care a fost pentru un timp îndelungat spaţiu al unei copilării frumoase şi motiv de mândrie locală - un text clasic, de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Dabija.
Duminică, 11 septembrie, de la ora 11.00, la sala Studio Arcadia, va invităm la PREMIERA spectacolului OMULEŢ - un scenariu de Petronela Ionescu, regia Delia Gavliţchi.
Miercuri, 14 septembrie, de la ora 19.00, la sala mare, sunteţi poftiţi să păşiţi în imaginaţia fermecătorului Alonso Quijana şi să porniţi alături de Don Quijote şi de credinciosul său scutier, Sancho Panza, într-o aventură plină de peripeţii, urmărind spectacolul OMUL DIN LA MANCHA - un musical de Dale Wasserman, în regia lui Korcsmaros Gyorgy.
Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului (de luni până vineri în intervalul orar 10.00-19.00, iar în weekend între orele 10.00-13.00). Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.
Vă aşteptăm la teatru!
Florina Rus
secretar literar
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Programul microstagiunii de vară.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 13:58:30 Ora standard a Europei de Est