Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Un nou teatru independent la Oradea

Deschidem STUDIO ACT!

Un nou teatru independent la Oradea

Cine suntem NOI?
Centrul Multimedia Studio Act din Oradea este un teatru independent înființat în 2016 de Alin Stanciu (actor), Eugen Neag (actor), Ioana Ciobanu (traducător) și Sella Andre (antreprenor).

Ne propunem să dezvoltăm un nou spațiu cultural în Oradea, un loc de întâlnire al artelor (teatru, fotografie, cinema, pictură).
Activăm atât pe scena teatrului din Oradea, cât și pe cea independentă, unde ne bucurăm de aprecierea publicului, iar recent s-a născut dorința de a focaliza activitatea noastră într-un singur loc - cu alte cuvinte, vrem să avem casa noastră, în care musafirii sunt mereu bineveniți!
Am găsit un loc prielnic - o clădire cu o istorie impresionantă (o veche sinagogă construită în 1915), în care am amenajat o sală de spectacole dotată cu toate cele necesare. Inaugurarea noului teatru independent din Oradea am programat-o în perioada 24-27 august, prin evenimentul OPEN STUDIO ACT!!!
Avem nevoie de AJUTOR!
Realizarea unui eveniment de o asemenea amploare presupune costuri - care ţin de cazarea, masa şi onorariile invitaţilor. Noi am investit în renovarea şi dotarea spaţiului de spectacol pe care îl punem la bătaie pentru evenimentul OPEN STUDIO ACT!!!, aşa că acum apelăm la COMUNITATE pentru ajutor. Cei interesați pot să ne susțină printr-o donație pe platforma de finanțare www.crestemidei.ro - Proiectul OPEN STUDIO ACT!!!
Spectacolul REASONS TO BE PRETTY
Prima PRODUCȚIE a Teatrului Studio Act este spectacolul REASONS TO BE PRETTY (de Neil LaBute, regia Radu Horghidan), care a avut avanpremiera în 30 iulie 2016 și a fost primit cu mare interes de comunitatea orădeană. Spectacolul, realizat cu sprijinul autorului, s-a jucat cu casa închisă și a primit cronici pozitive: „Reasons to be Pretty e teatru adevărat, teatru de cea mai bună calitate." (Mircea Morariu, critic de teatru). Acest spectacol va putea fi vizionat și în cadrul evenimentului OPEN STUDIO ACT!!!, în închidere.
Programul OPEN STUDIO ACT!!!
Iată programul evenimentului nostru. Toate activitățile se desfășoară la Studio Act, sediul nostru din Str. Crinului, Nr. 2 - Oradea.
Miercuri, 24 august
◦ ora 11.00 - Workshop de improvizație cu Alin Stanciu și Eugen Neag
◦ ora 18.00 - Workshop de fotografie cu Remus Toderici
◦ ora 20.00 - Spectacol de teatru: AUTOBAHN, de Neil LaBute, regia Laura Moldovan - o producţie Teatrul de Nord Satu Mare
Joi, 25 august
◦ ora 11.00 - Workshop de improvizație cu Alin Stanciu și Eugen Neag
◦ ora 18.00 - Workshop de fotografie cu Remus Toderici
◦ ora 18.00 - Workshop de oratorie cu Oradea Toastmasters
◦ ora 20.00 - Spectacol de teatru: IMPRO PATZAN SHOW + INVITAŢI SURPRIZĂ - o producţie STUDIO ACT Oradea
Vineri, 26 august
◦ ora 11.00 - Workshop de improvizație cu Alin Stanciu și Eugen Neag
◦ ora 18.00 - Workshop de fotografie cu Remus Toderici
◦ ora 20.00 - Spectacol de teatru: RESPIRAŢII, de Duncan Macmillan, regia Radu Nica - o producţie Teatrul pentru Copii şi Tineret ARIEL Târgu Mureş
Sâmbătă, 27 august
◦ ora 12.00 - Finalizarea workshop-ului de improvizație cu Alin Stanciu și Eugen Neag; SPECTACOL
◦ ora 18.00 - Workshop de fotografie cu Remus Toderici
◦ ora 20.00 - Spectacol de teatru: REASONS TO BE PRETTY, de Neil LaBute, regia Radu Horghidan - o producţie STUDIO ACT (proiect realizat cu sprijinul domnului Neil LaBute)
Organizator: Studio Act
Parteneri: Kosher wine coffee jazz, Teatrul ,,Regina Maria", Ghid Local, Bihor Sunt Eu, Gavra Photography, Remus Toderici, Fitness Mania, Farmacia Medofarm Oradea, Cofetăria Scala.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați:
Alin Stanciu - 0757 215 221
Ioana Ciobanu - 0723 624 716
e-mail: cmstudioact@gmail.com
video: https://vimeo.com/176576597

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 15:31:34 Ora standard a Europei de Est