Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Marea stropeală orădeană, ediția a III-a

Sâmbătă, în Parcul 1 Decembrie

Marea stropeală orădeană, ediția a III-a

Asociaţia Business & Intercultural Challenge (ABIC) în colaborare cu Point Event, organizează în data de 30 iulie 2016 Water Splash Fest.

Evenimentul va avea loc în Parcul 1 Decembrie din Oradea, începând cu ora 11.00. Acesta se află la a III-a ediție - primele două s-au desfășurat sub numele Marea stropeală orădeană și au crescut - ca și număr de participanți în fiecare an.
Water Splash Fest se va desfășura pe perioada a șase ore după un program în care vor alterna bătălii cu apă, momente artistice oferite de soliști, dansatori, lecții de dans, tombole cu premii constând în cursuri de dans, cărți, vouchere de vacanță, vouchere pentru piscină, vouchere de înghețată, vouchere cosmetice, obiecte de timp liber, în valoare de 10.000 lei și jocuri pe echipe. 
Un moment special al Festivalului este numărătoarea inversă și bătălia cu apă  care va crea momente de distracție, când toată lumea lansează simultan valuri de stropi de apă în aer.
Evenimentul promovează joaca, interacțiunea umană, buna dispoziție și mișcarea în aer liber.
Intrarea este liberă pentru participanți. Cei care s-au înscris în competiția Team building, vor avea de trecut patru probe și li se oferă materiale, tricouri în schimbul unei donații minime de 15 lei/ persoană. Vor fi premiate locurile III, II și I. Locul I cu diplomă și Premiul I de echipă, locurile II și III cu trofee, medalii și premii. Participarea la tombole se face pe bază de tichet de tombolă. Pentru o donație de minimum 5 lei participanții pot să achiziționeze o băutură răcoritoare, pistol cu apă sau tricou și primesc automat un tichet de tombolă.
Anul acesta ne bucurăm să anunțăm că mai mult de 30 de parteneri ne-au susținut în organizarea acestui eveniment prin suport și premii.
Va fi o experiență inedită, având în vedere faptul că în alte țări și de câțiva ani și în alte orașe din țară, la un asfel de eveniment ies din case mii de participanți.
 Sunt aşteptaţi peste 700 de participanți de diferite vârste și naționalități.
Partenerul principal al acestui eveniment este Primăria Oradea în colaborare cu Tourism Association of Oradea and the region.
 Program WSF
11.00-11.30 Muzică
11.30-11.45 Intro - Invitat Vlad Tătaru
11.45-12.00 Muzică live - Meda Music
12.00-12.40 STROPIT Repriza I
12.40-13.00 TOMBOLA Repriza I
13.00-13.20 Dans popular - Lecții de dans
13.20-14.00 STROPIT Repriza a II- a
14.00-14.20 TOMBOLA Repriza a II- a
14.20-14.26 Muzică live - Meda Music
14.26-14.50 TEAM probele 1 + 2
14.50-15.10 Latino Vibes
15.10-15.50 TEAM probele 3 + 4
15.50-16.30 STROPIT Repriza a III- a
16.30-17.00 PREMIERE
Dan Todea
general manager

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:44:12 Ora de vară a Europei de Est