Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Festivitatea de avansare la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră

Vineri, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu”

Festivitatea de avansare la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră

Vineri, 22 iulie 2016, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, a avut loc festivitatea de avansare la primul grad profesional a Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră 22 iulie 2016.

La activitate au participat reprezentanţi ai conducerii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, precum și oficialităţi locale.
Dintre invitaţi au făcut parte: domnul Claudiu Pop - prefectul Judeţului Bihor, domnul Pasztor Șandor - preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, domnul Vila Ionel - secretarul Primăriei Municipiului Oradea, chestor principal de poliţie Haralambie Dumitru - adjunct al Inspectorului General al Poliţiei de Frontieră Române și comisar-şef de poliţie Gheţău Valentin - membru al Biroului Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor.
De asemenea, au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, reprezentanţi ai instituţiilor locale cu care şcoala cooperează, reprezentanţi ai mass-media, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţi, rude şi prieteni ai absolvenţilor sosiţi din toate colţurile ţării.
Totodată, la Festivitatea de absolvire au participat şi trei delegaţii ale instituţiilor de învăţământ din străinătate cu care şcoala noastră are relaţii de parteneriat: Şcoala Medie de Ordine Publică Miskolc (Ungaria), şef delegaţie lt. col.  Lovei  Laszlo (director adjunct), Școala Medie de Ordine Publică Szeged (Ungaria), şef delegaţie colonel dr. Bardocz  Csaba (director), Colegiul Naţional al Poliției de Frontieră Ungheni (Republica Moldova), șef delegaţie lt. col. Veaceslav  Babalici (director).
Festivitatea a fost condusă de către domnul comisar-şef de poliţie Hotnoga Ionel, împuternicit director al Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu" Oradea care a felicitat absolvenţii pentru rezultatele foarte bune obţinute la examenul de absolvire și i-a sfătuit ca „în orice împrejurare să dați dovadă de cinste și corectitudine fără a vă lăsa tentați de câștiguri ușoare indiferent care ar fi miza, căci odată pierdută cinstea nu o mai puteți recâștiga cu nici o bogăție din lume".
În mesajul inspectorului general, domnul chestor principal de poliţie Galoş Liviu-Marius, prezentat de domnul chestor principal de poliţie Haralambie Dumitru, s-au regăsit, de asemenea, cuvinte de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi: „Evenimentul pe care îl trăiţi astăzi şi care finalizează doi ani de pregătire este unic în viaţa dumneavoastră, cu reverberaţii  în viitor, în cariera de poliţist de frontieră. Începând de astăzi intraţi în rândul Poliţiei de Frontieră Române, o instituţie europeană, modernă și eficientă, care are ca menire străjuirea hotarelor din cele mai vechi timpuri".
A fost o zi specială pentru absolvenţi, părinţi şi personalul şcolii deoarece după doi ani de studii se pot bucura de rezultatele muncii lor, îşi văd răsplătite eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut în această perioadă. Pentru conducerea şcolii este o mândrie şi totodată un prilej de sărbătoare deoarece putem lua parte la bucuria acestor tineri absolvenţi. Impactul şi emoţia momentului absolvirii şcolii şi al mesajelor transmise de cei care au luat cuvântul a fost simţită atât în rândul absolvenţilor cât şi al părinţilor şi rudelor.
Actuala serie de absolvenţi este cea de-a 23-a  promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană şi a avut durata de şcolarizare de doi ani. Toţi cei 57 de elevi, 14 fete şi 43 de băieţi, care au susţinut examenul de absolvire în perioada 11-20.07.2016, au trecut cu bine acest examen care a constat în susţinerea mai multor probe de evaluare a competenţelor din curriculumul de pregătire asociat standardului de pregătire profesională: proba practică (evaluarea competenţelor de tragere cu armamentul din dotare) şi probe la educaţie fizică; proba scrisă (evaluarea competenţelor de specialitate şi pregătire juridică); proba orală (evaluarea competenţelor de specialitate, pregătire juridică, limba engleză şi comunicare profesională).
Comisia examenului de absolvire a fost condusă în acest an de către doamna comisar de poliţie Sima Aura - șef Serviciu Formare Iniţială şi Continuă din cadrul I.G.P.F.
În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei 22 iulie 2016 este de 8,98. De asemenea, în cadrul festivităţii de absolvire a avut loc acordarea de diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei. Premierea acestora a fost făcută de către domnul chestor principal de poliţie Haralambie Dumitru (adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române), în faţa formaţiei, a rudelor şi a invitaţilor. Primii trei clasaţi au fost în ordine: şef promoţie, agent Solonariu Daniel (media 9,73), locul II, agent Paşca Delia (media 9,64) și locul 3, agent Balog Roberta (media 9,63).
Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră la frontiera externă a României ca debutanţi pentru o perioadă de 6 luni.
Comisar de poliţie Micheş Eugen
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivitatea de avansare la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:07:04 Ora standard a Europei de Est