Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Începe distribuirea alimentelor prin POAD

În 4 iulie

Începe distribuirea alimentelor prin POAD

În vederea aplicării H.G. nr. 799/2014 privind implementarea Programului operaţional ,,Ajutorarea persoanelor defavorizate", Administraţia Socială Comunitară Oradea organizează începând cu data de 4.07.2016, distribuirea, pe bază de programare (conform tabelului anexat), a cutiilor cu produse alimentare, în depozitul situat în Oradea, Aleea Cazaban Nr. 60, în proximitatea Ștrandului Ioşia (clădirea fostei spălătorii Ama Ecol), următoarelor categorii de beneficiari:

a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
 b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) şomerii care beneficiază în condiţiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale de până la 450 lei, inclusiv, şi şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj în condiţiile Legii nr. 76/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
d) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie (de limită de vârstă, de boală, de urmaş, pensie socială minimă garantată, pensii speciale) sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună inclusiv;
e) persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private;
f) persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, şi nu se încadrează în niciuna dintre categoriile prevăzute la lit. a) - e), stabilite prin dispoziţie a primarului.
Persoanele care fac parte din mai multe categorii menţionate mai sus beneficiază de ajutoare alimentare pentru o singură categorie căreia îi aparţin la data distribuţiei ajutoarelor.
Moştenitorii beneficiarilor înscrişi pe listele iniţiale care au decedat până la data distribuţiei ajutoarelor alimentare nu pot primi ajutoarele la care ar fi avut dreptul beneficiarii respectivi până la deces.
Ridicarea ajutoarelor alimentare se face astfel:
a) pentru beneficiarii înscrişi iniţial pe liste, cu prezentarea actului de identitate valabil, în original, verificarea acestuia pe listă şi semnarea de primire de către beneficiari. Nu se acceptă fotocopii ale actelor de identitate.
 b) pentru beneficiarii adăugaţi pe liste, cu prezentarea actului de identitate valabil, verificarea şi înscrierea acestuia pe listă, precum şi a documentelor justificative (după caz: mandat poștal, cupon de pensie, certificate de handicap, carnet/adeverinţă de şomer, adeverinţă/dispoziţia primarului) semnarea de primire pe listă, anexarea în copie a documentelor justificative.
Fiecare beneficiar final primește 2 cutii cu conținut identic. Fiecare cutie conține următoarele produse alimentare,  unități de ambalaj si cantități,  așa cum sunt detaliate în tabelul de mai jos:
 Produs/1 cutie           Ambalare       Număr ambalaje Greutate (kg sau litri)
 Făină albă de grâu   pungă de  1 kg          1          1,000
Mălai  pungă de  1 kg          2          2,000
Paste făinoase           pungă de  400 g         1          0,400
Ulei     sticlă din plastic de  1 l         2          2,000
Zahăr pungă de  1 kg          1          1,000
Conservă carne de vită cutie metalică de  300 g   1          0,300
Conservă pateu  de ficat de porc cutie metalică de  200 g           1          0,200
Orez    pungă de  1 kg          1          1,000
Conservă de pastă de tomate cutie metalică  de   400 g   1 0,400
Fasole boabe  pungă de  500 g         1          0,500
Total  kg/ 1 cutie       8,800
 Programul de distribuire a alimentelor
Distribuirea alimentelor se va face în zilele lucrătoare între orele 8.00 - 16.00.
Mijloace de transport în comun (staţia cea mai apropiată de depozit)
Autobuzele de pe liniile 14 şi 14C (cu coborâre la staţia Piaţa Ioşia)
Întrucât se va ridica  o cantitate de 17,6 kg/beneficiar,  ASCO roagă beneficiarii să vină pregătiţi pentru a-şi asigura ridicarea şi transportul alimentelor. (P.B.)

 Programarea distribuirii cutiilor cu alimente distribuite prin POAD 2015/2016

Categoria de beneficiari      Data    Interval  Litere

Venit minim garantat       4 iulie    A - Z
Alocaţia de sprijin a familiei  5 iulie  A - Z
Handicap         6 iulie      A-BI
                         7 iulie       BL - CH
                         8 iulie       CI - DRA
                         11 iulie     DRI - E - F - G
                         12 iulie      H - I - J - K
                         13 iulie      L - ME
                         14 iulie      MI - N - ON
                         15 iulie      OP - PU
                         18 iulie      RA - SU
                         19 iulie       SZ - T
                         20 iulie       U -V - X- Y -W -Z
Pensii               21 iulie      A-BRE
                         22 iulie      BRI - C - D - E
                         25 iulie      F - G - H - I
                         26 iulie      J - K -L -MI
                         27 iulie       ML - N - O - PL
                         28 iulie       PO - R - ST
                         29 iulie       SU -T-U-V-X -Y -W- Z
Şomeri            1 august      A - Z
Persoane cu venituri mai mici sau egale cu 450 lei  2 august   A - Z

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:24:19 Ora de vară a Europei de Est