Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 68/180 din 1 – 21 iunie 2016

Semnal

Revista „OviDan” nr. 68/180 din 1 – 21 iunie 2016

Ediţia conţine ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din Oradea şi judeţ.
Numărul se deschide cu sărbătoarea Rusaliilor și cuvântul de învățătură rostit de teologul mărturisitor și de atitudine Radu Preda.

Joi, 16 iunie, la Școala Gimnazială Internaţională Agora, a avut loc Festivitatea de premiere a elevilor agoriști din învățământul primar și gimnazial. Marți, primarul Ilie Bolojan a prezentat principalele investiţii pe care le va derula Primăria Oradea. Tot în pagina Proiecte, despre Proiectul de promovare a ecumenismului regional în Bihor - Hajdu Bihar. În pagina Universitaria, despre Conferința Internațională Națiunea Imaginată. Concepte și etape în construirea identităților naționale europene și despre Gala premiilor TopFormalis. În pagina Universității Agora, despre lucrările plenare invitate susținute de academicienii Gintautas Dzemyda (Lituania), Florin Gheorghe Filip (România) și Zenonas Turskis (Lituania) în cadrul celei de-a VI-a ediții a International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC). În pag. 6 despre Întâlnirea tinerilor ortodocși bihoreni de la Oradea. În pagina Performanțe, despre Olimpicii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială ,,Dacia", elevii doamnei prof. Hava Florica și despre Beiuşenii premiaţi la Concursul Regional de Matematică Aplicată în Economie ,,ECOMAT 2016" - ediţia a V-a, de la Satu Mare. În paginile din mijlocul revistei, un fotoreportaj de la Ultimul sunet de clopoțel la Școala Gimnazială ,,Dacia" (bilanțul anului școlar: 1.969 de premii și mențiuni). În următoarele două pagini, vă prezentăm Campionii Grădiniței Nr. 23 (la dans). În pagina ,,Pentru hrana sufletului", despre sărbătoarea de Rusalii și cuvântul de învățătură rostit de teologul mărturisitor și de atitudine Radu Preda. La rubrica săptămânală ,,Cântarea zilei": De ce mă urăști tu, frate? În pagina Performanță, vă prezentăm rezultatele elevilor clasei a II-a B de la Școala Gimnazială ,,Dacia", coordonați de doamna prof. Diana Zlibuț: peste 30 de premii la etapa națională a concursului Compter (din care 15 premii I la Matematică și 18 premii I la Limba și literatura română). La Ecogrădinița Nr. 27 - ,,Voinicel" s-a derulat proiectul Eco ,,Micii ecologiști salvează planeta". Miercuri, de Ziua Copilului, la Sighiștel, au fost deschise porțile prieteniei, după cum aflăm din articolul semnat de Cristina Tempeleu și Violeta Fofiu. Marți, 14 iunie, de Ziua școlii, Aniversare la Școala Gimnazială ,,Lucreția Suciu" din Oradea. Pagina se încheie cu articolul despre Acțiunea de 1 Iunie la Oradea Shopping City, organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor.
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 68/180 din 1 - 21 iunie 2016, pagini care conţin 70 de poze.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:19 Ora de vară a Europei de Est