Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Școala Gimnazială ,,Dacia” s-au obținut în acest an școlar 1.969 de premii și mențiuni

Bilanțul la sfârșit de an școlar și de ciclu:

La Școala Gimnazială ,,Dacia” s-au obținut în acest an școlar 1.969 de premii și mențiuni

,,Este o zi specială în viața școlii noastre, o zi cu emoții și bucurii, este ziua încheierii anului școlar pentru elevii claselor a VIII-a, care corespunde cu încheierea ciclului gimnazial, respectiv, cu încheierea studiilor la Școala Gimnazială ,,Dacia".

Dragi elevi, cu opt ani în urmă ați pornit la școală cu speranță și bucurie, încrezători în noul drum pe care aveați să-l parcurgeți, era pentru voi o lume nouă pe care o așteptați să o descoperiți...
De-a lungul anilor s-a demonstrat că la Școala ,,Dacia" se face și se învață carte, dovadă fiind nivelul bun de pregătire pe care îl au elevii noștri și la liceele prestigioase din Municipiul Oradea, prezența și rezultatele la concursurile și olimpiadele județene și naționale, situarea Școlii ,,Dacia" pe primul loc în județ, în rândul școlilor gimnaziale, ca urmare a rezultatelor la Evaluarea Națională din anul școlar trecut".
Cu acest mesaj și-a început discursul directorul Școlii Gimnaziale ,,Dacia", dl prof. dr. Florian Hava, vineri, 17 iunie 2016, la festivitatea de încheiere a anului școlar pentru clasele a VIII-a.
Potrivit ceremonialului, colegii din clasele a VII-a i-au primit pe absolvenți cu flori. Ca să ajungă în careul din curte, ei au fost invitați să treacă prin ,,tunelul" de trandafiri. Ei au fost urmați, prin același tunel, de olimpicii clasei a IV-a C, elevii doamnei profesor Florica Hava și ei absolvenți, dar ai ciclului primar. Înainte de predarea și preluarea cheii succesului, am urmărit un schimb de mesaje tinerești înflăcărate, rostite de Cristian Galchiș și Cuc Tudor din a VII-a C și Mezei Melissa din a VIII-a B, după care Ioana Baciu, Alexandra Ciurba (din a VII-a B) și Vlad Vădean (din a VII-a A) au preluat cheia de la Bărbățan Antonia, Ile-Crișan Roberta și Dindelegan Ilie (din a VIII-a C).
Premierea olimpicilor
Conducerea școlii a purces apoi la premierea celor 58 de olimpici și nu numai, pentru că la sfârșitul anului școlar, nu mai puțin de 1.969 de elevi au reușit să cucerească premii și mențiuni, iar doi dintre absolvenții clasei a VIII-a au reușit performanța de a încheia cu 10 toți anii de gimnaziu. E vorba de Bărbănțan Antonia Maria (din a VIII-a C) și Bubui Marius Robert (din a VIII-a D).
Gherman Tudor, din a VI-a A, premiul I la fizică, la județ și mențiune la națională; Dindelegan Ilie, din a VIII-a C, pr. I la astronomie și astrofizică la județ și medalia de bronz la națională; Creț Daria, din a IV-a C, premii I la română și matematică, la județ; Pop Iulia, a VIII-a D, pr.I la religie ortodoxă, la județ și participare la națională; Copil Daniel, a VIII-a A, pr. I la cros, participare la națională; echipa de fotbal - gimnaziu (Vilciuc David, Silaghi Ray, Pașcalău Dragoș, Reti-Gheți Flaviu, Mihnea Curta, Lascu Alexandru, Chiș Alexandru, Sabău Alexandru și Dardai Denis - căpitan, antrenor - prof. Suciu Marius), locul I la județ și locul IV la națională (la Vaslui); Turcu Nistreanu Raisa, a V-a A, pr. I la olimpiada de lingvistică și două mențiuni la română și matematică, participare la concursul interjudețean Teodor Topan - mențiune; Cherecheș Mihai, a VII-a C, pr. III la Mica olimpiadă de geografie - Terra, precum și participare la concursul interjudețean Teodor Topan - mențiune; Ionescu Andrei, a VII-a C, premiul II la Astronomie și astrofizică, participare la națională - medalie de bronz, precum și mențiune la fizică; Soare Briana, a IV-a B, premiul II la română; Țenț Daria și Șandor Anamaria, a IV-a C, premiul II la civică, la județ; echipele de baschet și de handbal - băieți, premiul II la județ (prof. Zamfir Alexandra); Macra Alexandru, a IV-a C, la matematică, premiul II și mențiune la română; Vidican Șerban, a VIII-a C, pr. III la germană; Pașca Livia a VI-a D, pr. III la religie catolică; Baciu Ioana, a VII-a B, pr. III la religie ortodoxă; Nagy Robert, a VII-a B, pr. III la fizică; echipa de tetratlon (școlar), premiul III (prof. Ene Costel); Galchiș Dan Cristian, a VII-a C, pr. III la astronomie și astrofizică și mențiune la Mica olimpiadă de geografie - Terra; Baciu Rebeca, a VI-a A, pr. III la olimpiada de lingvistică și mențiune la fizică; urmează 24 de elevi: Cloștorfeanu Andra VIII D, Topai Patricia VII C, Cherecheș Maia IV D, Coste David IV A, Sîncelean Alexandra IV B, Faur Carina  IV C (la română și mate), Bărbănțan Antonia VIII C, Negruț Alexia și Raica Markus VI A, Barna Paul, VII B, Niculiță Sebastian, VII D, Vereș Ștefan IV B, Pantea Denisa V D, Gânțe Patrick VI D, Robotin Vian VII A, Curilă Bianca V A, Fetea Alexandra VIII D, Mitrea Cristina VII B, Burdean Andrei VII B, Pop Andreea și Petruț Rada VII B, Topai Carina V A, Coman Steliana V B și Nedelcu Oana a VII-a A, cu mențini la engleză, astronomie și astrofizică, română sau  matematică, după caz, germană, biologie, geografie, religie ortodoxă, educație tehnologică și iar engleză...            
Felicitări tuturor, elevi și profesori! 
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Școala Gimnazială ,,Dacia” s-au obținut în acest an școlar 1.969 de premii și mențiuni.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:26 Ora de vară a Europei de Est