Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

La Școala Gimnazială ,,Dacia” s-au obținut în acest an școlar 1.969 de premii și mențiuni

Bilanțul la sfârșit de an școlar și de ciclu:

La Școala Gimnazială ,,Dacia” s-au obținut în acest an școlar 1.969 de premii și mențiuni

,,Este o zi specială în viața școlii noastre, o zi cu emoții și bucurii, este ziua încheierii anului școlar pentru elevii claselor a VIII-a, care corespunde cu încheierea ciclului gimnazial, respectiv, cu încheierea studiilor la Școala Gimnazială ,,Dacia".

Dragi elevi, cu opt ani în urmă ați pornit la școală cu speranță și bucurie, încrezători în noul drum pe care aveați să-l parcurgeți, era pentru voi o lume nouă pe care o așteptați să o descoperiți...
De-a lungul anilor s-a demonstrat că la Școala ,,Dacia" se face și se învață carte, dovadă fiind nivelul bun de pregătire pe care îl au elevii noștri și la liceele prestigioase din Municipiul Oradea, prezența și rezultatele la concursurile și olimpiadele județene și naționale, situarea Școlii ,,Dacia" pe primul loc în județ, în rândul școlilor gimnaziale, ca urmare a rezultatelor la Evaluarea Națională din anul școlar trecut".
Cu acest mesaj și-a început discursul directorul Școlii Gimnaziale ,,Dacia", dl prof. dr. Florian Hava, vineri, 17 iunie 2016, la festivitatea de încheiere a anului școlar pentru clasele a VIII-a.
Potrivit ceremonialului, colegii din clasele a VII-a i-au primit pe absolvenți cu flori. Ca să ajungă în careul din curte, ei au fost invitați să treacă prin ,,tunelul" de trandafiri. Ei au fost urmați, prin același tunel, de olimpicii clasei a IV-a C, elevii doamnei profesor Florica Hava și ei absolvenți, dar ai ciclului primar. Înainte de predarea și preluarea cheii succesului, am urmărit un schimb de mesaje tinerești înflăcărate, rostite de Cristian Galchiș și Cuc Tudor din a VII-a C și Mezei Melissa din a VIII-a B, după care Ioana Baciu, Alexandra Ciurba (din a VII-a B) și Vlad Vădean (din a VII-a A) au preluat cheia de la Bărbățan Antonia, Ile-Crișan Roberta și Dindelegan Ilie (din a VIII-a C).
Premierea olimpicilor
Conducerea școlii a purces apoi la premierea celor 58 de olimpici și nu numai, pentru că la sfârșitul anului școlar, nu mai puțin de 1.969 de elevi au reușit să cucerească premii și mențiuni, iar doi dintre absolvenții clasei a VIII-a au reușit performanța de a încheia cu 10 toți anii de gimnaziu. E vorba de Bărbănțan Antonia Maria (din a VIII-a C) și Bubui Marius Robert (din a VIII-a D).
Gherman Tudor, din a VI-a A, premiul I la fizică, la județ și mențiune la națională; Dindelegan Ilie, din a VIII-a C, pr. I la astronomie și astrofizică la județ și medalia de bronz la națională; Creț Daria, din a IV-a C, premii I la română și matematică, la județ; Pop Iulia, a VIII-a D, pr.I la religie ortodoxă, la județ și participare la națională; Copil Daniel, a VIII-a A, pr. I la cros, participare la națională; echipa de fotbal - gimnaziu (Vilciuc David, Silaghi Ray, Pașcalău Dragoș, Reti-Gheți Flaviu, Mihnea Curta, Lascu Alexandru, Chiș Alexandru, Sabău Alexandru și Dardai Denis - căpitan, antrenor - prof. Suciu Marius), locul I la județ și locul IV la națională (la Vaslui); Turcu Nistreanu Raisa, a V-a A, pr. I la olimpiada de lingvistică și două mențiuni la română și matematică, participare la concursul interjudețean Teodor Topan - mențiune; Cherecheș Mihai, a VII-a C, pr. III la Mica olimpiadă de geografie - Terra, precum și participare la concursul interjudețean Teodor Topan - mențiune; Ionescu Andrei, a VII-a C, premiul II la Astronomie și astrofizică, participare la națională - medalie de bronz, precum și mențiune la fizică; Soare Briana, a IV-a B, premiul II la română; Țenț Daria și Șandor Anamaria, a IV-a C, premiul II la civică, la județ; echipele de baschet și de handbal - băieți, premiul II la județ (prof. Zamfir Alexandra); Macra Alexandru, a IV-a C, la matematică, premiul II și mențiune la română; Vidican Șerban, a VIII-a C, pr. III la germană; Pașca Livia a VI-a D, pr. III la religie catolică; Baciu Ioana, a VII-a B, pr. III la religie ortodoxă; Nagy Robert, a VII-a B, pr. III la fizică; echipa de tetratlon (școlar), premiul III (prof. Ene Costel); Galchiș Dan Cristian, a VII-a C, pr. III la astronomie și astrofizică și mențiune la Mica olimpiadă de geografie - Terra; Baciu Rebeca, a VI-a A, pr. III la olimpiada de lingvistică și mențiune la fizică; urmează 24 de elevi: Cloștorfeanu Andra VIII D, Topai Patricia VII C, Cherecheș Maia IV D, Coste David IV A, Sîncelean Alexandra IV B, Faur Carina  IV C (la română și mate), Bărbănțan Antonia VIII C, Negruț Alexia și Raica Markus VI A, Barna Paul, VII B, Niculiță Sebastian, VII D, Vereș Ștefan IV B, Pantea Denisa V D, Gânțe Patrick VI D, Robotin Vian VII A, Curilă Bianca V A, Fetea Alexandra VIII D, Mitrea Cristina VII B, Burdean Andrei VII B, Pop Andreea și Petruț Rada VII B, Topai Carina V A, Coman Steliana V B și Nedelcu Oana a VII-a A, cu mențini la engleză, astronomie și astrofizică, română sau  matematică, după caz, germană, biologie, geografie, religie ortodoxă, educație tehnologică și iar engleză...            
Felicitări tuturor, elevi și profesori! 
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Școala Gimnazială ,,Dacia” s-au obținut în acest an școlar 1.969 de premii și mențiuni.

Trimite email
marți, 3 decembrie 2024, 19:33:48 Ora standard a Europei de Est