Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul ,,În pași de dans”

Vineri, la Grădiniţa Nr. 23

Proiectul ,,În pași de dans”

Participând cu succes la toate concursurile la care au fost invitate, ,,vedetele" Grădiniței Nr. 23 au evoluat vineri (17 iunie 2016) ,,acasă", în fața colegilor mai mici și a doamnelor educatoare, în cadrul concursului local ,,În pași de dans".

Concursul s-a desfășurat în cadrul Proiectului educativ local cu același nume, coordonat de doamna profesor Delia Pele.
,,Dansatorii noștri campioni din grupa mare A au avut în luna mai nu mai puțin de patru participări de excepție la concursuri organizate de colegii noștri de la Grădinița Nr. 34, în 9 mai, de Grădinița Nr. 27 în 12 mai, de Grădinița Nr. 28, în 26 mai și de Grădinița Nr. 52, în 27 mai.
Instruiți ca la carte de doamna profesor Elisabeta Moțica, dansatorii noștri s-au întors cu premii. Astăzi (vineri - n.n.), ei își vor demonstra măiestria în fața colegilor mai mici, a colegilor profesori și a domnului director, părintele profesor Radu Rus", ne-a declarat doamna director adjunct Camelia Puie.
Mișcare și sănătate, înainte de toate!
Concursul a scos pe scenă (covor) aproape toți copiii Grădiniței Nr. 23 - structură a Liceului Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu", în cadrul unui regal dansant în care fiecare a dat tot ce a putut ca să impresioneze juriul și să aducă cât mai multe puncte pentru grupa sa de dans. Grupa mică, sub coordonarea doamnelor prof. Adriana Bodog și Anca Balint (instructor, Oana), a prezentat Samba florilor;  cei din grupa mijlocie B, îndrumați de doamnele prof. Delia Pele și Aurelia Laza (instructor, Andrei Culda), au prezentat Paso doble; campionii grupei mari A, coordonați de doamnele prof. Camelia Puie și Miklo Iuliana (instruiți de doamna profesor Elisabeta Moțica), ne-au încântat cu gimnastică ritmică cu mingea și cu un vals - Fantezie și culoare; grupa mare B, îndrumată de doamnele prof. Nicoleta Torj și Lavinia Galea (instructor, Andrei Culda), a prezentat, în două reprize, dans hip-hop și dans țigănesc; nici grupa germană nu s-a lăsat așteptată: dansatorii doamnelor prof. Adriana Nicorici și Oana Marchiș (instructor, Andrei Culda) au prezentat un dans modern; a lipsit doar grupa mijlocie A.
,,Întrucât toți copiii s-au întrecut în grație, spontaneitate și creativitate, prezentându-se cum au știut ei mai bine, juriul (alcătuit din domnul director, pr. prof. Radu Rus, doamna director adjunct Camelia Puie și doamna prof. Amalia Pop, de la Palatul Copiilor și Elevilor - n.n.) a decis ca toți dansatorii să obțină diplome, cupe și medalii, dar și câte o cărticică de rugăciuni, declarându-i câștigători", a spus părintele profesor Radu Rus, directorul Liceului Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu", în calitate de președinte al juriului.
Domnia sa a felicitat apoi întreg colectivul grădiniței, cadre didactice și personal auxiliar pentru activitatea de vineri, dar și pentru toate rezultatele obținute pe parcursul anului școlar.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (84 de poze), accesați Galeria foto: Proiectul ,,În pași de dans”.   

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 16:38:19 Ora de vară a Europei de Est