Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primăria a finalizat proiectul Punți crişene

Proiect de promovare a ecumenismului regional în Bihor - Hajdu Bihar

Primăria a finalizat proiectul Punți crişene

Municipiul Oradea a finalizat în luna iunie a anului curent lucrările de Reabilitare fațadă estică la Bazilica Romano-Catolică din Oradea, aceasta din urmă aflându-se în prezent într-un amplu proces de reabilitare.

Lucrările de reabilitare a fațadei estice au constat în: consolidarea structurală a zidăriei; consolidarea șarpantei prin înlocuiri de elemente structurale; înlocuirea învelitorii de tablă; înlocuirea sistemului de colectare a apelor meteorice; reparații tencuieli; restaurare soclu și ancadramente din piatră; recondiționarea ferestrelor și a ușilor din lemn; vopsitorii la fațadă cu vopsele silicatice. Încheierea lor marchează astfel finalizarea proiectului cu titlul Punți crişene - Proiect de promovare a ecumenismului regional în Bihor - Hajdu Bihar (Religious Bridges - Promoting the religious tourism in Bihor and Hajdu Bihar Counties), cod  proiect HURO/1101/044/2.1.3.
Proiectul a fost finanțat prin intermediul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, Axa prioritară 2. Domeniul major de intervenție 2.1. Sprijinirea cooperării transfrontaliere, Acțiunea 2.1.3 Dezvoltarea turismului.
Obiectivul principal al proiectului a constat în aducerea oamenilor și comunităților împreună pentru a facilita dezvoltarea comună a zonei transfrontaliere din România și Ungaria. În mod concret a fost vizată reabilitarea, restaurarea și introducerea în circuitul turistic a șase biserici din România (Biserica cu Lună, inclusiv filiile Buna Vestire și Sfântul Duh Mângâitorul, Biserica Romano-Catolică din Cetatea Oradea, Biserica Reformată Orașul Nou, Bazilica Romano-Catolică „Înălțarea Fecioarei Maria") și trei din Ungaria.
Valoarea totală a proiectului a fost de 1.709.385 euro, din care valoarea eligibilă aferentă Municipiului Oradea a fost de 1.393.263 euro. Contribuția Primăriei Municipiului Oradea: 20,60% din valoarea eligibilă, la care se adaugă cheltuielile neeligibile. Contribuția FEDR: 79,40% din valoarea eligibilă.
Pentru mai multe informații privind obiectivele de investiții cuprinse prin proiect se poate consulta site-ul www.punticrisene.ro(B.P.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:36:35 Ora de vară a Europei de Est