Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O zi specială pentru niște copii speciali

1 Iunie la Liceul Tehnologic ,,Ioan Bococi” Oradea

O zi specială pentru niște copii speciali

1 Iunie s-a sărbătorit şi la Liceul Tehnologic ,,Ioan Bococi" din Oradea prin diferite activităţi distractive, prin poezie, cântec şi dans.

În sala festivă a liceului, d-na director, prof. ing.Varga Ileana, a deschis manifestarea cu un discurs prin care a subliniat rolul şi importanţa copiilor în viaţa noastră, precizând: ,,Copilăria este singurul moment al vieţii în care trăim totul la intensitate maximă, în care plângem şi râdem în aceeaşi zi, în care ne supărăm şi iertăm după câteva momente, în care suntem singuri şi totodată cu toată lumea".
D-na director adjunct Şumălan Mihaela a pregătit un material PowerPoint cu filmuleţe şi imagini elocvente, realizând o incursiune în lumea minunată a copilăriei,  acel  tărâm magic care nu ştim când şi unde începe şi nu ştim când şi unde se  termină. Copilăria este o lume fermecată, duioasă, dulce, blândă, în care orice se poate întâmpla. Orice! Este vârsta la care suntem cel mai aproape de Dumnezeu și de toate tainele existenţei. Ne putem întâlni oricând cu balaurul cu şapte capete, cu zgripţuroaica cea haină, putem fi vrăjitori, eroi din filme sau benzi desenate, putem vizita orice loc din lume cu ochii minţii şi să credem cu tărie că am fost acolo cu adevărat...
„Hai mai bine despre copilărie să povestim"
A urmat un program de cântece şi poezii intitulat sugestiv „Hai mai bine despre copilărie să povestim", la care și-au dat concursul elevii: Kerezsi Denisa, clasa a V-a, Szilagyi Julianna, Varga Gabriela, a IX-a C, Szilagi Camelia, Farcaş Attila Carol a IX-a I. Psihologul şcolii, dl Lăzău Florin, a  readus în faţa elevilor câteva din momentele frumoase ale copilăriei sale povestind câteva întâmplări trăite în satul său natal, apoi a recitat două poezii specifice din lirica românească. Au fost prezentate maxime, proverbe, zicători, ghicitori pe tema copilăriei.
Elevii din clasele gimnaziale ne-au bucurat cu un ,,Sandviș  surpriză", în care și-au etalat imaginaţia bogată şi îndemânarea. Ei au fost coordonați de prof.: Movilă Cornelia, Sabău Alexandra, Zmole Corina, Cătană Florica, Bărcăuan Cristina, Ciont Sorina, Găzdac Marcela, Moţ Monica şi Rotar Elena.
Elevii noștri, însoțiți de cadrele didactice, au participat și la diferite activităţi şi manifestări care au avut loc în municipiu.
De la ora 15,  în incinta şcolii, elevii s-au distrat de minune la discoteca organizată pentru ei,  având posibilitatea să cânte în cadrul unui moment special de karaoke; activitatea a fost coordonată de prof.: Şumălan Mihaela, Şandor Mariana, Movilă Cornelia, Cătană Florica, Bărcăuan Cristina și Găzdac Marcela.
Cornelia Movilă

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:03:37 Ora de vară a Europei de Est