Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Arta în natură și cultură 2016

Tabără pentru copii, în perioada 16 - 23 iulie, la Straja, Platoul Soarelui

Arta în natură și cultură 2016

Tabăra de vară ,,Artă în natură și cultură" a fost concepută cu misiunea de a contribui la creșterea armonioasă a copiilor (cu vârsta cuprinsă între 7 - 12 ani), pregătindu-i astfel pentru un viitor de succes.

Pe parcursul unei săptămâni vom îmbina diverse activități artistice, sportive și culturale care îi vor ajuta pe copii să-și găsească - într-un mediu sigur și distractiv - pasiunile, dar și să se dezvolte din punct de vedere social, fizic, emoțional și psihic.
Tabăra de vară ,,Artă în natură și cultură" este un loc sigur unde copiii pot învăța cum să lege prietenii, să se autodepășească, să deprindă noi abilități și să devină adolescenți responsabili și independenți.
Activități
 Arte plastice:
-Experimentarea diferitelor tehnici în pictură;
-Cursuri tematice despre artiști vizuali;
-Ateliere handmade: brățări, sculptură neconvențională.
-Facepainting;
Aventură, activități cu specific montan:
- Drumeții pe munte și în pădure;
- Vânătoare de comori;
- Foc de tabără;
- Instructaj de voie bună și înviorare;
- Jocuri și activități sportive: volei, fotbal, gimnastică;
- Cules de afine;
Cultură și educație:
-Lecții practice de bune maniere;
-Incursiuni în cultura generală: istoria artei, istoria culturii și civilizației.
-Exerciții de dicție și memorie;
-Seară de cinema;
Actorie și dans:
-Mișcare scenică, improvizație artistică, coregrafie, dans;
-Mimă, ritm impus, coordonare;
-Discotecă;
-Seara talentelor;
-Bal mascat.
Muzică:
-Introducere în lumea muzicală;
-Învățarea acordurilor de bază;
-Cântece de grup.
*Opțional, cei care posedă instrumente muzicale, le pot aduce
Obiective:
Extinderea capacității de exprimare artistică;
Creşterea încrederii de sine;
Detectarea propriilor talente și pasiuni;
Dezvoltarea comunicării și interacțiunii de grup;
Stimularea curiozităţii;
Dezvoltarea unei creșteri sănătoase;
Eliminarea dependenței de calculator;
Dezvoltarea răbdării și a responsabilității;
Dezvoltarea mijloacelor de expresie corporală, verbală și non-verbală;
Se asigură:
Cazare de 3 stele la Cabana Platoul Soarelui (camere cu 3-4 locuri); Locație avizată de Ministerul Educației pentru organizarea de tabere școlare.
3 mese/zi + gustări; Toate proaspăt gătite în restaurantul propriu.
Supraveghere și asistență de către personal profesionist;
Animatori socio-educativi cu experiență de peste 9 ani în lucrul cu copiii;
Asistență medicală;
Recuzite și materiale pentru desfășurarea activităților;
Premii și diplome;
CD cu fotografii din tabără.
Înscrierile se fac între 1 și 15.06.2016
Preț: 850 lei
Pentru rezervarea unui loc în tabără se achită un avans de 300 lei în termen de 15 zile de la înscriere.
Copiii proveniți din aceeași familie beneficiază de o reducere de 10% pentru al doilea copil.
O dezvoltare armonioasă în copilărie este cheia succesului în viață
Maria Zaporojan (în foto), animator socio-educativ, co-fondator al Școlii Bunelor Maniere, cu experiență de peste 9 ani în lucrul cu copiii, o carieră în arte plastice, public speaking, evenimente culturale și modeling, consideră că o dezvoltare armonioasă în copilărie este cheia succesului în viață.
Constantin Penciu (în foto), psiho-pedagog de recuperare, profesor de chitară și animator, cu experiență în educația școlară, tabere și petreceri, crede că distracția este o permanentă vânătoare de comori! El este Constantin, Constantin este mereu în tabără.
Informații suplimentare și înscrieri:
Mihaela Dobre, tel. 0724.887.293  office@platoulsoarelui.ro

Trimite email
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 10:11:13 Ora standard a Europei de Est

Poza zilei

Conferința anuală ,,Agora”

Ieri, 22 noiembrie 2024, în Aula Albastră a Universității ,,Agora" din municipiul Oradea, s-a desfășurat Conferința anuală ,,Agora" - 2024, cu participarea doamnei rector, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a doamnei profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte fondator, a prorectorilor și decanilor celor două facultăți, cadre didactice universitare, studenți și invitați din partea Primăriei Municipiului Oradea și a Poliției Locale, alți colaboratori ...