Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Evenimentul național BookLand Evolution la Oradea

În perioada 23 - 25 mai

Evenimentul național BookLand Evolution la Oradea

În perioada 23 - 25.05.2016 la Oradea a avut loc evenimentul național BookLand Evolution.

BookLand și-a propus să nu rămână indiferent, reamintindu-le tinerilor că primul pas pe care trebuie să îl facă pentru a nu rămâne simpli spectatori ai propriei vieți este lectura, cea mai simplă și ieftină formă de libertate, gândire și acțiune. Citind o carte, evadezi din propriile limite, dobori bariere, știi cine ești și care e rolul tău.
BookLand Evolution, ediția a treia, vizitează anual 23 de orașe, invitând toți liceenii și studenții să participe la conferință de-a lungul întregii săptămâni petrecute în orașul respectiv. De-a lungul unui an, tinerii întâlnesc peste 500 de invitați renumiți (actori, scriitori, artiști, psihologi, sportivi, oameni de afaceri etc.), care le dezvăluie din experiența lor profesională devenindu-le mentori.
Obiectivele BookLand sunt: ajutarea tinerilor să își descopere vocația, să acumuleze experiențe, să cunoască profesioniști și să învețe lucruri noi pentru a-și putea modela viitorul, inspirându-i să facă alegerile potrivite atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.
Formula proiectului: conferințele au loc de luni până vineri, în intervalul orar 15.00-17.00. În fiecare zi sunt prezenți 3-4 speakeri diferiți (500 VIP pe durata celor 115 zile de conferințe). Prezența estimată și în acest an este de peste 25.000 de tineri.
Itinerariu anului 2016 este: București 7-11.03, Ploiești 14-18.03, Brașov 21-25.03, Sibiu 28.03-1.04, Alba Iulia 4-8.04, Târgu Mureș 11-15.04, Cluj Napoca 18-22.04, Baia Mare 9-13.05, Satu Mare 16-20.05, Oradea 23-27.05, Arad 30.05-3.06, Timișoara 6-10.06, București 19-23.09, Pitești 26-30.09, Râmnicu Vâlcea 3-7.10, Craiova 10-14.10, Buzău 17-21.10, Constanța 24-28.10, Tulcea 31.10-4.11, Brăila 7-11.11, Galați 14-18.11, Focșani 21-23.11, Bacău 24-25.11, Iași 28-30.11.
BookLand a schimbat lumea cărții, coborând-o din turnul de fildeș, aducând-o în mijlocul oamenilor, în spațiul lor de socializare. Caravana națională de carte a poposit în centrele comerciale, piețele și parcurile din reședințele a 40 de județe. Taberele Coolturale completează proiectul BookLand, printr-un program de educație alternativă în scopul dezvoltării personale și stimularii gândirii și creativității, oferind copiilor un mix echilibrat de activități culturale, cognitive și distractive.
Psihologul Alin C. a fost speaker -ul zilei de miercuri 25.05.2015, care prin intermediul psihodramei și a unei matrici laser, având și colaborarea publicului, le-a vorbit acestora despre: beneficiile educației; a autodidacticismului; a autocunoașterii, dezvoltării personale și a psihoterapiei; a lecturii cât mai diversificate; importanța modelelor personale; subtilitatea stabilirii relațiilor sociale și modul în care acestea ne influențează; resursele personale pe care le avem necunoscute respectiv neexploatate și multe altele. La final le-a recomandat auditorilor două cărți inspiraționale și le-a prezentat un banner lung de 7,5 metri, confecționat cu ajutorul elevilor de la C.S.E.I. Nr. 1 din localitatea Tileagd pe care era scris cu litere colorate: Norocul favorizează mințile pregătite.
Psiholog Alin Crețu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Evenimentul național BookLand Evolution la Oradea.

Trimite email
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 11:39:51 Ora standard a Europei de Est

Poza zilei

Conferința anuală ,,Agora”

Ieri, 22 noiembrie 2024, în Aula Albastră a Universității ,,Agora" din municipiul Oradea, s-a desfășurat Conferința anuală ,,Agora" - 2024, cu participarea doamnei rector, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a doamnei profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte fondator, a prorectorilor și decanilor celor două facultăți, cadre didactice universitare, studenți și invitați din partea Primăriei Municipiului Oradea și a Poliției Locale, alți colaboratori ...