Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Micii ecologiști salvează planeta

La Ecogrădiniţa Nr. 27, Steagul Verde e la el acasă!

Micii ecologiști salvează planeta

Grădiniţa Nr. 27 - „Voinicel" din Oradea (structură a Colegiului Naţional „Iosif Vulcan") a fost ,,invadată" ieri (marți, 31 mai 2016) de câteva sute de ecologiști preșcolari din Oradea și Beiuș.

Motivul? Participarea la proiectul educativ interjudețean Ecogrădinița, în cadrul căruia a fost inițiat concursul eco ,,Micii ecologiști salvează planeta". Deși se află doar la prima ediție, competiția a adunat sute de concurenți și un număr impresionant de parteneri: Lic. Teoretic ,,Lucian Blaga" (structura - Grădinița Nr. 20), Grădinița Nr. 28 - ,,Nufărul", Grădinița Nr. 45 - ,,Ion Creangă", plus structura (Grădinița Nr. 12), Grădinița Nr. 52, Grădinița Nr. 54, dar și structura - Grădinița Nr. 37, Grădinița Nr. 55 (structură a Grădiniței Nr. 50), Grădinița ,,Floare de colț" din Beiuș, Grădinița Nr. 1 din Beiuș, precum și cinci grădinițe partenere din județele Sălaj (Grădinița ,,Căsuța cu povești"), Bistrița-Năsăud (Grădinița Nr. 3, Bistrița), Sibiu (Grădinița Nr.37, Sibiu), Cluj (Grădinița ,,Degețica" din Cluj-Napoca) și Caraș-Severin (Grădinița Nr. 4 - Riki Priki din Reșița). Aceste grădinițe au trimis lucrări: desene, picturi, colaje, machete și câte un filmuleț cu parada costumelor eco. Din partea Grădiniței Nr.27 - ,,Voinicel" au prezentat costume eco în fața juriului: grupa mică A (îndrumată de prof. Druța Georgeta și Mariana Bogdan), grupa mică B (prof. coordonatori Trifan Nicoleta și Ținc Laura), grupa mijlocie A (prof. Aurelia Bodea și Mihuț Ioana), grupa mijlocie B (prof. Axinte Nela și Dem Lucia), grupa mare A (prof. coord. Coroiu Natalia și Mate Alina), respectiv grupa mare B (îndrumată de prof. Tăut Elisabeta și Borma Gabriela).
În deschiderea evenimentului, d-na prof. Natalia Coroiu, coordonator proiect, a motivat astfel implementarea proiectului: ,,Educația pentru mediu ne privește în egală măsură pe toți, adulți sau copii. Începută de timpuriu, educația ecologică are șanse mari. Învățându-i pe copii să apere natura, îi învățăm să apere viața... Să-i învățăm pe copiii noștri că pământul e frumos, este mama noastră. Tot ceea ce i se întâmplă lui va ajunge să ni se întâmple și nouă. Protejarea planetei Pământ, casa noastră, a tuturor, este o problemă care trebuie să-i intereseze nu doar pe ecologiști, ci pe toată lumea, adulți și copii".
La lansarea concursului și la parada costumelor eco a asistat și conducerea colegiului, doamna director Alexandrina Teușdea și directorul adjunct, prof. Szecsanski Eniko. Pentru jurizarea celor 210 lucrări și parada eco a fost desemnată o comisie alcătuită din lector drd. Bodog Marinela, prof. Neșiu Sânziana, Vancu Voichița, Popu Angela și Axinte Nela.
Așa după cum a precizat interlocutorul nostru, doamna director adjunct Druța Georgeta, la Parada eco s-au acordat 40 de premii pentru originalitatea costumelor, 150 de premii I, II și III pentru impresia artistică, precum și 25 de premii de participare; iar la jurizarea lucrărilor s-au acordat 50 de premii I, 40 de premii II, 40 de premii III, 30 de mențiuni și 25 de premii de participare, pe lângă pizza și suc.
,,Practic, dorim ca fiecare participant să-și vadă munca răsplătită cu premii pe măsura investiției de inteligență, creativitate și originalitate", a conchis doamna director Druța Georgeta.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (171 de poze), accesați Galeria foto: Micii ecologiști salvează planeta.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:23 Ora de vară a Europei de Est