Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Zi de sărbătoare la Liceul Tehnologic ,,Ioan Bococi” Oradea

Marți

Zi de sărbătoare la Liceul Tehnologic ,,Ioan Bococi” Oradea

În cursul zilei de marţi, 24.05.2016, profesorii şi elevii Liceului Tehnologic „Ioan Bococi" Oradea au sărbătorit Ziua şcolii.

La eveniment, au luat parte oficialităţi municipale, directori de școli, profesori, elevi şi parteneri.
În deschidere, directorul şcolii, doamna prof. ing. Varga Ileana, a adresat un cuvânt de mulţumire oaspeţilor, dar şi elevilor și cadrelor didactice implicaţi în activităţile zilei. A fost subliniat rolul dascălului şi al educaţiei în formarea elevilor în și pentru societatea cunoașterii. În timp, la Liceul Tehnologic ,,Ioan Bococi" au crescut ,,68 de generaţii"; o şcoală în care elevul învaţă să înveţe, învaţă să descopere, dar mai ales să se descopere. Cei 68 de ani de existenţă demostrează că, în timp, şcoala nu şi-a pierdut identitatea, nu a intrat în negura uitării ci, din contră, a ştiut să se redescopere, să ţină pasul cu o societate în continuă transformare. Tradiţia s-a îmbinat în cel mai armonios sens cu modernitatea, lucru demonstrat de acţiunile de extindere a reţelei şcolare prin existenţa învăţământului primar, gimnazial, profesional, pentru elevii cu CES şi a învăţământului liceal şi profesional pentru elevii învăţământului de masă. Educatorii, învăţătorii și profesorii le-au cultivat iubirea faţă de cuvântul scris, tăria numită ştiinţă pentru ca fiecare elev să-şi poată făuri propriile aripi. Demni urmaşi ai celor care şi-au închinat întreaga viaţă şcolii, profesorii, maiştrii şi inginerii au acţionat cu pasiune cultivând la elevi sentimentul de preţuire a muncii, transformând această şcoală într-un atelier de formare a tinerilor.
Din partea I.S.J. Bihor a luat cuvântul doamna inspector școlar general adjunct Bogdan Codruţa Maria, care a apreciat evoluţia liceului nostru sub toate aspectele, asigurându-ne de sprijin şi pe viitor.
D-na director adjunct, prof. Şumălan Mihaela, a prezentat istoricul şcolii şi evoluţia unităţii şcolare de-a lungul anilor, scoţând în evidenţă baza materială, specializările claselor de elevi aprobate în planul de şcolarizare, şi ca o încununare a tuturor lucrurilor frumoase care se derulează în şcoală a pus mai presus de toate importanţa muncii cadrelor didactice în educarea şi profesionalizarea elevilor cu CES spunând că ,,stările emoționale ale profesorului, pasiunea, creativitatea și dăruirea se împletesc cu ale elevilor, ceea ce reprezintă cheia succesului în instituția noastră". Şi pentru că ne dorim o carte de vizită, dar şi un mijloc de a dialoga cu generaţiile viitoare, ne-am  propus şi am realizat un număr nou al revistei şcolii noastre, care se dovedeşte a fi o fotografie fidelă a tuturor activităţilor elevilor şi profesorilor din acest an şcolar, intitulată sugestiv, ,,Universul şcolii mele".
D-na. prof. Şandor Mariana a reliefat importanţa proiectelor educaţionale naţionale şi internaţionale care s-au desfăşurat la noi în şcoală şi care nu au fost puţine, amintind şi de proiectul judeţean ,,Meseria brăţară de aur" care s-a desfăşurat în cursul acestei zile, prin concursul pe meserii, la care au participat elevi din unitatea noastră, dar şi de la colegiile tehnice ,,Mihai Viteazul", ,,Andrei Şaguna"și ,,Transilvania", de la Liceul Tehnologic ,,George Bariţiu". Echipa de proiect a fost alcătuită din: doamna director Varga Ileana, directorul adjunct, doamna prof. Şumălan Mihaela, prof. Şandor Mariana, Niculescu Otilia, prof. ing. Bronţ Ana, prof. Bobiş Ramona, maiştrii instructori: Praja Dorina, Petrila Otilia, Muşet Livia, Lobonţ Lucreţia şi Abrudan Ana.
Programul artistic
Programul artistic dedicat Zilei școlii a fost deschis de elevul Negruţiu Dragoş, din clasa a V-a A, cu două melodii de muzică populară; grupul ,,Cups" a interpretat două melodii de muzică uşoară în limba engleză, iar eleva Vaida Roberta a cântat solo; toţi acești artiși sunt elevi ai Colegiului Naţional ,,Iosif Vulcan", partenerii noştri în cadrul programului SNAC, coordonaţi de doamnele prof. Krenek Claudia şi Neşiu Sânziana.
Din partea alor noștri au dansat ,,Samba florilor" membrii unui grup coordonat de: prof. Bărcăuan Cristina, Şandor Mariana şi Praja Dorina. Eleva Szilagyi Iuliana, din clasa a IX-a C, îndrumată de prof. Mateuţ Monica şi Şumălan Mihaela, a interpretat două melodii de muzică populară. Ultimul cuvânt muzical l-au avut membrii Grupului artistic al şcolii ,,Lioara", coordonat de prof. Şumălan Mihaela şi Movilă Cornelia, care, împreună cu câţiva elevi de la Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan", au jucat ca prin Bihor.
Apoi, toţi cei prezenţi au fost invitaţi să viziteze școala și expoziţiile realizate de elevi şi cadrele didactice.
De la ora 12, în fiecare atelier de specialitate s-a desfăşurat concursul pe meserii.
Manifestările dedicate Zilei școlii s-au încheiat cu un carnaval pe care l-am numit sugestiv ,,Carnavalul primăverii".
Cornelia Movilă
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Zi de sărbătoare la Liceul Tehnologic ,,Ioan Bococi” Oradea

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:02:35 Ora de vară a Europei de Est