Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Programul Bursele McDonalds - ediția a X-a

Au fost premiați 36 de angajați (studenți)

Programul Bursele McDonalds - ediția a X-a

Aflat deja la a X-a ediție, programul Bursele McDonald's sprijină tinerii aflați la început de carieră cu rezultate deosebite atât la învățătură, cât și la locul de muncă.

În demersul său constant de susținere a educației, compania a premiat 36 de angajați cu burse în valoare de 72.000 de lei și a ajuns în cei 10 ani de program la un total de 269 de burse de merit oferite, însumând 538.000 lei.
,,Zi de zi întâlnim zeci de tineri care vor să facă parte din familia McDonald's. Sunt oameni ambițioși, pasionați, cu planuri de dezvoltare profesională și dedicați proiectelor în care sunt implicați. Ei sunt cei care vin cu zâmbetul pe buze la muncă, sunt perseverenți în privința studiilor și reușesc nu numai să le îmbine într-o zi pe amândouă, dar și să aibă rezultate impresionante. Ne asumăm 100% responsabilitatea de formator, peste 27.000 de persoane trecând deja prin școala McDonald's și ne mândrim cu un program de beneficii și motivare complex ce ia în considerare fiecare etapă de dezvoltare a angajaților noștri", a declarat Daniel Boaje, director general.
Cei 36 de câştigători din acest an au fost desemnaţi pe baza unui proces de selecţie desfăşurat în perioada 23 martie - 6 aprilie 2016. Pentru a fi eligibil, candidatul trebuia să fi obţinut cel puţin media 8 de absolvire a anului universitar precedent sau cel puţin nota 8 la admitere, în cazul studenţilor din primul an. De asemenea, au fost luate în considerare recomandările profesorilor şi performanţa la locul de muncă.
Ceremonia de decernare a burselor s-a desfăşurat în cadrul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti în prezenţa managementului companiei, a părinţilor angajaţilor şi a profesorilor care au sprijinit studenţii pe parcursul anului școlar.
Alex Tudor Ciurba, Bianca Roxana Mierluț, Alina Doiciar și Monika Iuliana Berenyi sunt angajații studenți premiați din Oradea.
Daniel Boaje, directorul general, a înmânat fiecărui câştigător un cec în valoare de 2.000 lei, pentru a recompensa și recunoaște eforturile şi determinarea angajaţilor studenţi.
McDonald's încurajează performanța
McDonald's pune accent pe beneficiile oferite angajaților săi și încurajează performanța, concentrându-se pe recompensarea angajaților prin acordarea de bonusuri individuale și de echipă - în funcție de performanța restaurantelor. Totodată, diversitatea angajaților este un punct cheie pentru sistemul McDonald's. Tocmai de aceea, a pus bazele unui program de muncă flexibil pentru studenți, dar care, în același timp, recompensează angajații cu 1, 3, 5, 10, 15 și 20 de ani vechime. Nu în ultimul rând, dezvoltă cariera angajaților, oferind posibilitatea unui manager trainee ca în 2 ani să conducă un restaurant McDonald's.
Despre McDonald's în România
Începând cu anul 2016, McDonald's este parte a companiei Premier Capital, care este și partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald's din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. Premier Capital plc operează 131 de restaurante în zone de top, mai mult de jumătate dintre ele fiind cu McDrive și numeroase cafenele McCafe. În România, McDonald's este lider al pieței restaurantelor, cu 67 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, McDonald's a investit peste 700 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajaţi şi primește zilnic peste 180.000 clienţi. În 2015 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al doilea an consecutiv, conform AON România.
McDonald''s a modificat din 1 aprilie 2016 grila de salarizare pentru angajații companiei, crescând cu 21% salariul de intrare. Astfel, salariul de intrare brut a ajuns la 1.450 RON, la care se adaugă bonuri de masă în valoare de 200 RON, precum și un pachet substanțial de beneficii. În plus, 2.454 de angajați din cadrul companiei au beneficiat de creștere salarială începând cu 1aprilie 2016.
Pentru mai multe informații vizitați: www.mcdonalds.ro si www.facebook.com/McDonalds.ro
Oana-Andreea Logigan

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 15:31:34 Ora standard a Europei de Est