Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici”

Workshop-ul studențesc

,,Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici”

În perioada 11-13 mai 2016 la Oradea şi Băile Felix a avut loc workshop-ul studențesc ,,Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici", workshop desfășurat sub egida Centrului de creaţie ştiinţifică şi inovare al studenţilor energeticieni orădeni (CCSISEO) din cadrul Departamentului de Inginerie Energetică al Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial de la Universitatea din Oradea.

La worksop au participat studenţi însoţiţi de cadre didactice de la Universitatea „Aurel Vlaicu" din Arad, Universitatea Politehnica Timişoara /Facultatea de Inginerie Hunedoara, Universitatea din Petroșani, Universitatea ,,Eftimie Murgu" Resiţa, Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea ,,Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu, Universitatea din Oradea.
Participanţii au avut parte de un program al workshop-ului foarte vast, după cum urmează:
Miercuri, 11 mai, a avut loc primirea participanţilor în Băile Felix, apoi înregistrarea lor şi deschiderea oficială a workshop-ului la Biblioteca Universităţii din Oradea; au urmat vizite în laboratoarele de cercetare ale universităţii; în cadrul acestor vizite, de un real ajutor, prin explicaţiile oferite, au fost colegii de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, prof. univ. dr. ing. Vesselenyi Tiberiu, conf. univ. dr. ing. Buidoş Traian, şef lucr. dr. ing. Moldovan Ovidiu, dr. ing. Setel Aurel de la Centrul Naţional de Cercetări Geotermale, cărora le adresăm călduroase mulţumiri. În continuare, s-a desfășurat o secţiune organizată în jurul unei mese rotunde pe tematica creşterii eficienţei energetice. Invitaţi în cadrul mesei rotunde au fost specialişti în domeniu din mediul economic şi cadre didactice universitare:
conf. univ. dr. ing. Dale Emil de la Universitatea din Oradea, director al Agenției de Furnizare a Energiei Electrice Oradea, cu prelegerea invitată: Interpretări şi confuzii legate de Legea 121/2014 privind eficienţa energetică; conf. univ. dr. ing. Popper Laurenţiu de la Centrul de Formare şi Perfecţionare Perfect Service, București, cu prelegerea invitată: Eficienţa economică şi tehnică a sistemelor de energie; conf. univ. dr. ing. Coroiu Nicolae de la Universitatea din Oradea, cu prelegerea invitată: Piaţa de energie, factor stimulativ în domeniul eficienţei energetice; conf. univ. dr. ing. Zétényi Zsigmond de la Universitatea din Oradea, cu prelegerea invitată: Eficienţa tehnică versus binele public.
Joi, 12 mai, a cuprins un concurs de idei reliefate prin proiecte elaborate de către studenţi, precum şi exerciţii demonstrative şi o expoziţie de proiecte tehnice, cele mai bune idei şi exponate realizate de către studenţi fiind premiate cu diplome şi cărţi tehnice de specialitate; în cursul după-amiezii a avut loc un tur al oraşului Oradea, urmat de o cină festivă.
Vineri, 13 mai, s-a desfășurat o secţiune de tip Knowledge Café centrată pe tematicile: Casă pasivă independentă energetic şi Atragerea de fonduri europene în domeniul eficienței energetice, la care au fost invitaţi domnul conf. univ. dr. ing. Popper Laurenţiu de la Centrul de Formare şi Perfecţionare Perfect Service, București, dl. ing. Mortan Sorin de la S.C. Ciucleatex SRL Beiuş, dl. ing. Erdeli Remus de la Total ServPrest şi dl. dr. ing. Almaşi Laszlo de la Universitatea din Oradea. Programul a continuat cu activităţi sportive şi de agrement în staţiunea Băile Felix.
Workshop-ul a fost de bun augur, participanţii fiind extrem de interesaţi de fiecare moment din cadrul evenimentului. Graţie invitaţilor, participanţilor și organizatorilor, workshop-ul a atins un nivel ştiinţific ridicat!
Felicitări tuturor participanţilor la workshop-ul studențesc ,,Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici"!
Responsabil eveniment,
prodecan, director CCSISEO,
conf. univ. dr. ing. Dzițac Simona,
Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial,
Universitatea din Oradea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:50:10 Ora de vară a Europei de Est