Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sesiuni speciale ale celei de-a VI-a ediții a IEEE-ICCCC2016

Joi, la Hotel President din Băile Felix,

Sesiuni speciale ale celei de-a VI-a ediții a IEEE-ICCCC2016

Gongul a bătut de trei ori și cea de-a VI-a ediție a IEEE-ICCCC2016 s-a încheiat cu succes, spunem noi, după cum au decurs lucrurile pe care le-am ,,monitorizat" cu multă atenție și cu mare plăcere, impresionați fiind de participarea internațională selectă și numeroasă.

Ziua de miercuri a fost una de pomină, cu două evenimente Honoris Causa și o lectură plenară invitată în Aula Albastră a Universității Agora, urmate, după-amiază de alte trei, la Hotel President din Băile Felix, susținute de cei trei academicieni prezenți la conferință.
,,Dacă miercuri dimineața, am audiat în Aula Albastră a Universității Agora lectura plenară invitată a celebrului prof. univ. dr. Enrique Hererra-Viedma (din Spania), prorector responsabil cu cercetarea științifică la Universitatea din Granada (cu peste 18.000 de citări în Google Scholar, peste 27 din lucrările sale fiind în top 1% din cele mai citate lucrări în ISI Thomson), iar după-amiază, la Hotel President din Băile Felix, lucrările plenare invitate ale celor trei academicieni, Gintautas Dzemyda (din Lituania), Florin Gheorghe Filip (din România) și Zenonas Turskis (din Lituania), joi, 12 mai, s-au desfășurat, în patru săli, în paralel, sesiuni speciale conduse de Yezid Donoso (Columbia), Yi Peng (China), Răzvan Andonie (SUA), David Davendra (SUA), Valeriu Beiu (Emiratele Arabe Unite), Marius Cioca (România - Sibiu), Felisa Cordova (Chile), Radu-Emil Precup (România - Timișoara), Marian Gheorghe (UK), Florentin Ipate (România - București) și Sergiu Nedevschi (România - Cluj-Napoca), în care au fost prezentate cele 48 de lucrări selectate de recenzori din cele 98 primite la cea de-a VI-a ediție a conferinței", ne-a spus preşedintele general al IEEE-ICCCC2016, dl prof. univ. dr. Ioan Dziţac.
Am reușit și noi să ,,navetăm" câteva ore între cele patru săli spre a vă prezenta secvențe de la respectivele sesiuni speciale.
În excursie nu am reușit să plecăm, dar ne-am delectat la cea de-a II-a ediție a Simpozionului naţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2016, la care au participat studenți din peste zece universități din țară, dar și elevi din Oradea și din străinătate.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (66 de poze), accesați Galeria foto: Sesiuni speciale ale celei de-a VI-a ediții a IEEE-ICCCC2016.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:00 Ora de vară a Europei de Est