Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A şaptea zi de FITN - dedicată tinerilor arădeni!

Astăzi, vineri, la Arad

A şaptea zi de FITN - dedicată tinerilor arădeni!

Cea de a şaptea zi de FITN le este dedicată cu precădere tinerilor! O seară de vineri, 13 mai, în care vor fi prezentate două spectacole şi un concert de excepţie.

Astfel, începând cu ora 17.00, în Sala Mare a Teatrului Clasic veţi putea afla povestea celor doi adolescenţi (Eric şi Dylan) din liceul Columbine din ţinutul Jefferson, Colorado, USA. Împreună vom fi părtaşi la întâmplările din viaţa lor, de la orele de sport şi primele interacţiuni până la prima poveste de iubire şi şedinţele de terapie. Doi adolescenţi despre care s-a scris mult, doi tineri care au adunat atâta furie şi frustrare încât, într-o bună zi, au ajuns să ucidă cincisprezece colegi şi profesori. Columbinus, ultimul spectacol prezentat în cadrul FOCUS TeenAGER de către Teatrul Municipal din Baia Mare, ne vorbeşte depre izolare şi inadaptare, despre cât de nocive pot fi diverse medii de comunicare sau anumiţi oameni. Aşteptăm publicul arădean la un spectacol ce transpune cu emoţie o poveste despre viaţă şi moarte, o poveste pe care fiecare dintre noi a trăit-o la un moment dat, în adolescenţă sau în prima tinereţe. Regia este semnată de Horia Suru, scenografia de Cristian Marin, iar coregrafia de către Sophie Duncan.
Tot pentru tinerii arădeni, deşi prezentat în afara Festivalului, este şi concertul trupei Subcarpaţi. Repertoriul lor este ca un liant între muzica veche şi ritmurile moderne. Subcarpaţi transpun genuri muzicale străvechi în contemporaneitate. Aşadar, vă aşteptăm să începem weekendul pe ritmurile originale şi pline de firesc muzical românesc, la Teatrul de Vară, începând cu ora 20.00 şi până târziu în noapte!
Din punct de vedere teatral, călătoria publicului din Arad va continua, începând cu ora 21.30, în cortul amplasat în Piaţa „Avram Iancu" - un spaţiu uşor atipic, neconvenţional, destul de puţin utilizat în România, atent construit de regizorul Gavriil Pinte. Este vorba de Episodul LEAR, producţie a Teatrului „Regina Maria" Oradea, spectacol ce face parte dintr-un ciclu mai amplu intitulat În inima nopții, proiect care pleacă de la piese shakespeariene şi care vorbeşte despre noaptea minții, despre colţurile întunecate ale mentalului. Despre o lume în afara raţiunii, care, după ce se afundă singură în îndepărtata şi fermecătoarea beznă, caută cu fervoare drumul labirintic spre lumina purificatoare.
V-am pregătit o seară cu totul specială: spaţii neconvenţionale, spectacole de impact şi un concert de zile mari! Aveţi toate motivele să fiţi alături de noi la FITN 2016!
Mirela Sandu

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:43:00 Ora de vară a Europei de Est