Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Școala altfel - ,,Să știi mai multe, să fii mai bun”

18 -22 aprilie

Școala altfel - ,,Să știi mai multe, să fii mai bun”

,,Educaţia nu este învăţarea unor fapte, ci antrenarea minţii să gândească"-Albert Einstein.

La Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" Ștei, s-a derulat în perioada 18 -22 aprilie 2016, programul cu caracter non-formal ,,Să știi mai multe, să fii mai bun".
Scopul acestui program național este de a implica elevii și cadrele didactice în activitați extracurriculare şi extraşcolare, care să valorizeze talente, să stimuleze competenţe în domenii diverse și interesante.
Activitățile propuse de cadrele didactice au fost centralizate de consilierul educativ, prof. Merce Sanda, cu acordul conducerii şcolii, prof. Simona Pantea, director și Liana Moruţ, director adjunct, în vederea includerii acestora în calendarul activităţilor educative ale şcolii.
Programul a  cuprins o paletă bogată şi diversificată  de activităţi culturale, sportive, educative, ateliere de creaţie, teatru şi literatură, vizite tematice, de studiu, parteneriate între şcoli, campanii de conduită şi prevenire a delincvenţei juvenile etc.
Elevii din ciclul primar au participat la activităţi precum: Micul pieton, Ziua mondială a sănătăţii, Paştele la români, Micii meteorologi, Teatru, Ne jucăm, ne distrăm, Cumpărături inteligente, Ai carte, ai parte, Personaje din biblie, Aer, soare şi mișcare, Ziua meseriilor, Ne desenăm gândurile, Carnavalul primăverii, Bibliotecar pentru o zi, Tradiții și obiceiuri de Paște, S.O.S. natura etc. Ei au fost coordonaţi de învățătorii claselor, profesorii lor: Bursașiu Ramona, Bunta Cristian, Bogoșel Voichiţa, Colda Adriana, Creț Florina, Domokoş Ruxandra, Gabor Elena, Făşie Romulus, Igna Livia, Mihuţa Andreea, Moza Liana, Trip Florina, Todor Alina, Muşet Georgeta (prof. de religie) și Vlas Angela (prof. de lb. engleză).
Elevii din ciclul gimnazial au participat, de asemenea, la diverse activități instructiv - educative desfășurate în sălile de clasă sau la Centrul de Documentare şi Informare: vizionări de filme istorice sau de aventură (Domnia lui Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Singur pe lume, Ocolul Pământului în 80 de zile), Karaoke, Micii geografi, Codul bunelor maniere, atelierul de creație plastică și creativitate în  tehnica quilling, concursul Maratonul cifrelor și concursul de șah.
O parte din elevii au vizitat instituțiile din oraș: Primăria, Poliția Locală, Pompierii, Stația de apă. Stația meteo, grupul de firme Euroopen Food, SC Buru S.R.L. (Fabrica de pâine și produse de panificație), Fabrica de tricotaje ,,Redomian" S.R.L., precum și unităţile şcolare liceale: Colegiul Național ,,Avram Iancu" și Colegiul Tehnic ,,Unirea".
Alţii au făcut drumeţii în zonă (la Mănăstirea  Izbuc), unii s-au relaxat la un picnic în pădure, iar cei mai norocoşi au petrecut două zile în afara ţării la, Veneția.
Vizita la locul de muncă al părinţilor a fost un alt obiectiv major, la care au participat elevii din clasele primare şi gimnaziale, activitate amplă, desfăşurată în cadrul proiectului naţional JA in a Day.
Elevii au fost îndrumați și însoțiți de profesorii diriginţi: Andru Luminiţa, Bogdan Cristian, Haidu Rodica, Goliţa Anca, Filip Aurica, Paşca Alin, Sere Alexandra, Mihuţa Ștefana, Mangra Adelina, Merce Sanda, Moș Georgeta, Popa Olga, Toth Ioana și de alți profesori îndrumători: Stanciu Lidia, Coroiu Carmen, Dumbravă Andreea, Drăgan George, Andru Cristina, Moş Cătălin, Jude Raluca, Rada Daniela, de echipa pedagogică a C.D.I. prof. docum. Vancea Gabriel și inst. Tomescu Ileana,  bibliotecar. Au mai colaborat cu elevii şi dascălii în derularea activităţilor şi personalul didactic  auxiliar: Adelina Drăghiciu, secretar, Popa Rodica secretar, Galea Ramona, contabil şi Eugenia Lucaciu, administratorul scolii.
,,Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viaţă; de aceea pe lângă viață, dăruiți copiilor și arta de a trăi bine, educându-i" - Aristotel.
Pantea Simona & Tomescu Ileana
Pentru mai multe poze, Școala altfel - ,,Să știi mai multe, să fii mai bun”.
 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:43:10 Ora de vară a Europei de Est